Shock!

április 24.
szerda
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Tudjuk, hogy valamit másképp kellett volna csinálni, de nem tudjuk, pontosan mit”

Ma már biztonsággal kijelenthető: az Aerosmith egy évvel ezelőtt kiadott visszatérő lemeze, a Music From Another Dimension! mind a rajongói fogadtatást, mind az eladási eredményeket tekintve csalódást jelentett. Brad Whitford gitáros szavai szerint ma már a zenekar sem igazán elégedett az anyaggal.

„Sok problémánk van ma már a legutóbbi lemezzel”, mondta Whitford a VH1 Radio Networknek. „Úgy éreztük… Nem is tudom, úgy érezzük, hogy kicsit eltévesztettük a célt, de nem vagyok benne teljesen biztos, hogy miért. Tudjuk, hogy valamit másképp kellett volna csinálni, de nem tudjuk, pontosan mit. Jól éreztük magunkat a lemez készítése közben, de nem tudom, hogy tényleg átjött-e a megírt anyag lényege. Nem tudom… Talán egy kicsit vaskalapos módon csináljuk a dolgainkat. Old school módon kezdtünk neki a munkának, és arra gondoltunk, hogy jó irányba haladunk, de nem tudom. Nem tudom…”

Az Aerosmith többször is megpendítette, hogy nem készítenek több stúdióalbumot, de a gitáros nem zárja ki, hogy mégis szülessen új anyag. „Még mindig sok ötletünk van, szóval akármi lehet. Talán többet kísérletezünk majd a dalszerzés során, meg ilyenek. Lehet, hogy több külső szerzőt kell bevonnunk a munkába, több csavart kell belevinnünk a zenébe…”

A Music From Another Dimension! megjelenése hetében mindössze a Billboard-lista ötödik helyéig jutott, pedig előtte tizenegy évig nem jelent meg új dalokat rejtő sorlemez a bandától. Mindezidáig ez az Aerosmith egyetlen stúdióanyaga, amely semmiféle elismerést nem kapott eladásai után az Egyesült Államokban, és ez nem magyarázható kizárólag a lemezforgalom csökkenésével: az album ezt leszámítva is sokkal kisebbet robbant a vártnál, és gyakorlatilag sehol sem számított igazán keresettnek, a banda eddig egyedül Kanadában kapott érte aranylemezt.

Az Aerosmith jövő nyáron biztosan Európában játszik majd a fesztiválszezonban, a doningtoni Download egyik headlinereként is ők lépnek fel.

 

Hozzászólások 

 
+2 #3 Metal 2013-11-13 14:18
En azert alapvetoen szeretem az uj lemezt :)
Nem vartam toluk Permanent Vacationt vagy Rocks-ot :D
Van par uresjarat, de azert vallalhato anyag. :)
Idézet
 
 
+4 #2 Scud 2013-11-13 11:03
Szarjanak le mindenkit és csináljanak egy a Rocks- hoz hasonló tökös rocklemezt.
Idézet
 
 
+7 #1 Pitta 2013-11-12 14:34
Szerintem nem szégyen társszerzőket bevonni, ha nem megy másképpen. Remélem hamar összekapják magukat, és csinálnak egy a nevükhöz méltó albumot.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

Peter Gabriel - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. május 6.

 

Testament - Budapest, Zöld Pardon, 2013. június 24.

 

Eric Martin - Budapest, PeCsa Music Café, 2013. március 9.

 

Leander Rising - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. február 7.

 

Muse - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 15.

 

Wackor - Budapest, Kultiplex, 2005. október 8.