Shock!

április 24.
szerda
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Nem állna meg két koncertnél a Vio-lence: „Robbot nem kerestük meg a visszatérő bulik kapcsán”

Mint arról nemrég beszámoltunk, ismét aktivizálja magát a Vio-lence. Phil Demmel szerint természetesen oka van, hogy a klasszikus felállás egyik alapembere, Robb Flynn nem vesz részt a reunionben…

0127violence4

A tavalyi jótékonysági koncert után két teljes fellépés erejéig is színpadra lép Oaklandben a Vio-lence. A Metro nevű klubban április 13-14-én a csapat elejétől végéig eljátssza majd első nagylemezét, az 1988-as Eternal Nightmare-t, a tagságban pedig Sean Killian énekes, Phil Demmel gitáros, Perry Strickland dobos, Ray Vegas gitáros, illetve Deen Dell basszer játszik majd. Vagyis a banda legklasszikusabb felállásából egyedül Robb Flynn hiányzik, ami Demmel szerint nem véletlen. „Robbot nem kerestük meg a visszatérő bulik kapcsán”, szögezte le a gitáros a Decibel magazinnak. „Mindig nagyon komolyan ügyelt rá, hogy ne beszéljen a Vio-lence-ről és ne sorolja a múltjához a Vio-lence-et, így ezt most nélküle csináljuk meg. Amikor 2003-ban ismét lezártuk a Vio-lence sztoriját, miután beléptem a Machine Headbe, úgy volt, hogy írok egy teljes Vio-lence-lemezt. Ám nem sokkal azután, hogy a Machine Head tagja lettem, közölték velem, hogy ez nem fér bele. Robb 2003-ban játszotta le az utolsó koncertjét a Vio-lence-szel, és már azon a 2003-as utolsó bulin is úgy vett részt, hogy… szóval mindnyájunknak vannak emlékei arról, amikor ő is benne volt ebben az egészben. A jótékonysági buli Seanért persze más ügy volt, és oda ő is eljött énekelni. De most azt fogjuk csinálni, amit azelőtt, és továbblépünk, méghozzá nélküle.”

Demmel szerint mindez ugyanakkor nem jelent aktív turnézást. „Turné nem lesz. A zenekarból többen is rendes állásban dolgoznak, családjuk van, és otthon kell lenniük, szóval mindent számításba veszünk majd, és megvizsgáljuk, kinek mi fér bele. Egyelőre nincsenek hivatalos ajánlataink európai vagy amerikai fesztiváloktól, szóval szerintem most megpróbáljuk lejátszani ezt a két bulit, hogy saját magunknak meg persze mindenki másnak is bebizonyítsuk: képesek vagyunk rá. Mindenki tisztába jöhet vele, tudunk-e érdemit mutatni, ott van-e a minőség. Semmit sem zárunk ki. De igazából sosem gondoltam volna, hogy összejön ez az egész… Persze haverok mondogatták mindig, hogy nyomjunk pár bulit, keressünk pár más énekest hozzájuk, de ennyi. Nem is hittem volna, hogy a Bay Areán kívül bárkit is érdekelne egyáltalán a zenekar…”

Phil hozzátette: Sean Killian jelenleg kiváló formában van. „Nem is tudnánk nélküle beindítani a zenekart. Sean Killian nélkül nincs Vio-lence, ő az egyik nélkülözhetetlen összetevő. Nagyon-nagyon boldog vagyok, hogy a barátom mindenekelőtt egészséges, és hogy megint együtt zenélhetünk. De utóbbi már csak bónusz. Májátültetése volt, a srác ott állt a halál torkában, de most itt van, és játszani akar. És nem csak úgy, mint amikor felmész a színpadra, és elnyomod a Green Manalishit a középiskolás haverokkal. Ez a mostani Vio-lence-program kurvára nem egyszerű, különösen ének tekintetében nem. Büszke vagyok rá, arra, hogy a barátja lehetek, és arra is, hogy ismét ebben a zenekarban játszhatok.”

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Uriah Heep - Budapest, PeCsa Music Hall, 2013. szeptember 21.

 

Helstar - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

K3 - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Poisonblack - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.

 

30 Seconds To Mars - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 13.

 

Watch My Dying - Budapest, Kultiplex, 2005. november 12.