Shock!

április 20.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Modern káosszal tér vissza a Queensryche

Dedicated To Chaos címmel jelenik meg valamikor nyár közepén a Queensryche tizenkettedik stúdiólemeze a Roadrunnerhez tartozó Loud & Proud Records gondozásában. A zenekar otthon, Seattle-ben rögzítette a lemezt azzal a Kelly Gray producerrel, akivel korábban már többször is dolgoztak, sőt, a Q2k korszakban egy rövid ideig gitározott is náluk.

„A modern élet gyors”, mondta az anyagról Geoff Tate énekes. „A Dedicated To Chaosszal ezt a ritmust vesszük fel mi is. A zenei kísérletek igazi összecsapása ez az album, benne egyfajta digitális lüktetéssel. Kötelező hozzá a fejhallgató! Ezúttal azt csináltuk, hogy bizonyos értelemben visszanyúltunk az Empire lemez dalainak struktúrájához: nagyon erős, nagyon dallamos nótákat írtunk, de kissé újrastruktúráltuk bennük a ritmusszekciót. Scott Rockenfield elképesztő munkát végzett ezen a téren. Ő és Eddie Jackson tényleg nyakig belemásztak a dolgokba, és rendkívül mai hangzásúvá tették a zenét.”

„Régen az emberek benyomták otthon a sztereót, és úgy hallgatták a lemezeket”, magyarázta tovább a modern megközelítés gyökereit Geoff. „Ma már ez nem jellemző: a neten lógnak, össze-vissza mászkálnak mindenhová, és eközben szól a zene. Ez az érzés a mi új albumunkban is benne van. A ritmusok épp a modern élet ritmusának felelnek meg: mind elfoglaltak vagyunk, ezer dolgot csinálunk… Nagyon mai az egész.”

„Ez hatalmas rock, de komoly, igazán modern táncos rezgéssel", mondta tavaly egy interjúban a lemezről Scott Rockenfield dobos. „Mintha csak a Rage For Ordert időutaztattuk volna meg egy kicsit, áthelyezve a mába... Sok elektromos dolog is szerepel a dalokban. Jó és nagyon intenzív a zene."

„Leginkább talán az Empire-hoz hasonlítható a hangulat abból a szempontból, hogy popos a megközelítés, tehát nagyon-nagyon fogósak a nóták", mondta tavaly a Shock!-nak adott interjújában Geoff. „Ezúttal a kettes Operation: Mindcrime-mal és az American Soldierrel ellentétben nem konceptlemezről van szó, hanem önálló, roppant erős melodikus dalokról, amik emellett rendkívül modern, korszerű megközelítésűek. Az Empire az akkori időknek készült, és annak a korszaknak a rock volt a zenéje. Ez napjainkról már nem mondható el, az új anyag pedig a mának szól. Modern ritmusokra számíts, és olyan gitárjátékra, ami szintén egy következő szinten áll. Tényleg nem tudom igazán érzékletesen leírni..."

A csapat másodgitárosa továbbra is Tate veje, Parker Lundgren, az egykori alapember Chris DeGarmo még annak ellenére sem vett részt a munkában semmiféle minőségben, hogy nemrég egy sporteseményen hosszú évek óta először ismét egy színpadon zenélt egykori zenésztársával, Michael Wiltonnal.

 

Hozzászólások 

 
#1 Guest 2011-03-28 12:34
Erre nagyon kíváncsi vagyok!
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

The Treatment - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Perfect Symmetry - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Voivod - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

Mercenary - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Apocalyptica - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. február 23.

 

Wackor - Budapest, Süss Fel Nap, 2006. április 25.