Shock!

április 19.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Modern Empire-t vagy modern Rage For Ordert készít a Queensryche?

Már az új album utolsó simításainál tart a seattle-i Queensryche, így a banda tizenkettedik stúdiólemeze akár a tavasz végén a boltokba kerülhet. Az utóbbi másfél évtizedben gyakorlatilag csak vitatott anyagokat készítő csapat egyáltalán nem tipikus nagylemezt ígér, de az előzetes nyilatkozatok alapján elég nehéz belőni, mire is számíthatunk.

A késő tavaszra várható új Queensryche mű a Roadrunner alá tartozó Loud & Proud Recordsnál jelenik majd meg. Cím vagy dalcímek egyelőre nem kerültek nyilvánosságra, az azonban biztos, hogy a banda a felvételek nagyrészével már elkészült. Ami a zenei irányvonalat illeti, az egyes tagok eltérően nyilatkoznak az anyagról, abban azonban mind egyetértenek, hogy nagyon fogós szerzemények születtek. „Ez hatalmas rock, de komoly, igazán modern táncos rezgéssel", mondta tavaly egy interjúban Scott Rockenfield dobos. „Mintha csak a Rage For Ordert időutaztattuk volna meg egy kicsit, áthelyezve a mába... Sok elektromos dolog is szerepel a dalokban. Jó és nagyon intenzív a zene."

„Leginkább talán az Empire-hoz hasonlítható a hangulat abból a szempontból, hogy popos a megközelítés, tehát nagyon-nagyon fogósak a nóták", mondta tavaly a Shock!-nak adott interjújában Geoff Tate énekes. „Ezúttal a kettes Operation: Mindcrime-mal és az American Soldierrel ellentétben nem konceptlemezről van szó, hanem önálló, roppant erős melodikus dalokról, amik emellett rendkívül modern, korszerű megközelítésűek. Az Empire az akkori időknek készült, és annak a korszaknak a rock volt a zenéje. Ez napjainkról már nem mondható el, az új anyag pedig a mának szól. Modern ritmusokra számíts, és olyan gitárjátékra, ami szintén egy következő szinten áll. Tényleg nem tudom igazán érzékletesen leírni..."

A csapat másodgitárosa továbbra is Tate veje, Parker Lundgren, az egykori alapember Chris DeGarmo még annak ellenére sem vett részt a munkában semmiféle minőségben, hogy nemrég egy sporteseményen hosszú évek óta először ismét egy színpadon zenélt egykori zenésztársával, Michael Wiltonnal.

A Queensryche tavalyi budapesti koncertjéről itt olvashatsz.

 

Hozzászólások 

 
#1 Guest 2011-02-06 17:11
Kb. 95% hogy ez is szar lesz... :(
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Alter Bridge - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Peter Gabriel - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. május 6.

 

Whitesnake - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. július 13.

 

Sodom - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.

 

ZZ Top - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2009. október 15.

 

Watch My Dying - Gödöllő, Trafó, 2003. május 23.