Shock!

április 20.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Jövő pénteken új EP-t jelentet meg a Nine Inch Nails

nineinchnails_cMég idén, december 23-án új EP-vel jelentkezik a Nine Inch Nails. A zenekar mindenképpen eltérő megközelítést ígér a legutóbbi soralbumhoz, a 2013-as Hesitation Markshoz képest.

Trent Reznor betartja, amit ígért: a Nine Inch Nails agya korábban azt nyilatkozta, még idén kapnak új zenéket a bandától a rajongók, és szó szerint az utolsó pillanatban, jövő pénteken megjelenik egy ötszámos EP tőlük Not The Actual Events címmel. Ha hihetünk Trentnek, a kiadvány zeneileg elég rendesen eltér a legutóbbi albumtól, és sokkal inkább az utóbbi idők filmzenés produktumaival rokon, amelyeket állandó partnerként Atticus Ross-szal ír Reznor. Mindez persze nem meglepő, Ross ugyanis most már hivatalosan is tagja a NIN-nek is. „Egy barátságtalan, nagyjából áthatolhatatlan lemez elkészítésére volt szükségünk", mondja Trent. „És azért EP, mert ez volt a megfelelő hosszúság a történet elmeséléséhez."

Az anyag digitálisan, bakeliten és CD-n is kijön, de nem egy lesz az egyetlen megjelenés a közeljövőben a Nine Inch Nailstől: tavasszal, kizárólag bakeliten The Fragile: Deviations 1 címmel, négy lemezen jelenik meg a banda 1999-es albumának új változata, amelyen harminchét instrumentális, alternatív és kiadatlan dalváltozat kap helyet. Ezek nagyobbik része soha nem jött ki sehol, és szintén Ross-szal közösen rakta össze őket Reznor. Trent emellett John Crawdord társaságában belekezdett egy hagyományosabb újrakiadási projektbe is, amelynek keretében vinylen is kijön a Broken, a The Downward Spiral és az említett The Fragile.

 

Hozzászólások 

 
+2 #5 MOFO 2016-12-19 09:24
A Something I can never have zongora-átiratát éppen a napokban volt szerencsém hallani a Westworld sorozat betétdalaként. És kegyetlenül jó volt. :)
Idézet
 
 
-2 #4 cápaidomár 2016-12-19 01:21
Idézet - NyolckarúPolip:
Idézet - cápaidomár:
A NIN mindig is tartalmazott filmzenés beütéseket, már az egészen korai időkben is.


Mire gondolsz pontosan? A Pretty hate machine-en én nem igazán hallok filmzenés dolgokat, mint ahogy mondjuk a TDS-on sem.

Filmzenés jellegre, beütésre gondoltam. Szóval nem konkrét dolgokra. A Pretty Hate Machine-ről mondjuk a Something I Can Never Have simán passzolna bizonyos filmekbe betétdalként (talán föl is használták, nem tudom). Vagy a Closer a TDS-ról. Ami átalakítva, de fel is lett használva (Hetedik). Eredetiben meg az egyik Helyszínelőkben szólal meg. Ilyen jellegű az A Warm Place is vagy az Eraser: utaztatósak, mint a filmzenék. Szerintem valahogy az egész reznori munkásságot áthatja a filmzenés jelleg. Számomra legalábbis, nagyon vizuális zene. Talán a Broken EP az egyetlen, ami igazán földközeli. No és akkor a Hurt-ről még nem volt szó. A Született gyilkosokban több NIN dal is szerepel - nem véletlenül.
Idézet
 
 
+1 #3 Abracadabra 2016-12-18 22:20
Na én erre a történetre kíváncsi leszek. :D :D :D Filmzenében is bizonyított bőven már Trent. ;)
Idézet
 
 
+1 #2 NyolckarúPolip 2016-12-18 19:35
Idézet - cápaidomár:
A NIN mindig is tartalmazott filmzenés beütéseket, már az egészen korai időkben is.


Mire gondolsz pontosan? A Pretty hate machine-en én nem igazán hallok filmzenés dolgokat, mint ahogy mondjuk a TDS-on sem.
Idézet
 
 
-1 #1 cápaidomár 2016-12-18 16:13
A NIN mindig is tartalmazott filmzenés beütéseket, már az egészen korai időkben is.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Nickelback - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. november 8.

 

Fates Warning - Budapest, A38, 2013. október 16.

 

Roger Waters - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 22.

 

Symphony X - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Apocalyptica - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. február 23.

 

Poisonblack - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.