Shock!

március 29.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Felpörgeti a motort King Diamond

King Diamond lesz a jövő évi angliai Bloodstock fesztivál első headlinere – hozták nyilvánosságra a szervezők. Az énekes és csapata a rendezvény augusztus 9-ei, pénteki napjának főattrakciójaként játszik majd. King két fesztiválfellépéssel idén nyáron tért vissza a színre súlyos szívműtétje után, és 2013-ban már komolyabb aktivitást tervez.

King Diamond utoljára hat évvel ezelőtt turnézott a szó hagyományos értelmében – igaz, akkor végre szólóban is sikerült eljutnia Magyarországra –, ám azóta a háttérbe kellett húzódnia. Az énekes legutóbbi lemeze, a 2007-es Give Me Your Soul... Please megjelenését már nem is követhette rendes turné King súlyos gerincsérve miatt, 2010 végén pedig ennek tetejébe még súlyos szívműtéten esett át. Az 56 éves King Diamond a tavaly decemberi születésnapi Metallica fellépést megelőzően utoljára 2008 nyarán állt színpadon, méghozzá szintén James Hetfieldékkel adta elő azt a Mercyful Fate egyveleget, ami eredetileg a ’tallica 1998-as Garage Inc. feldolgozáslemezén szerepelt.

King idén végül két európai fesztiválfellépéssel tért vissza a deszkákra a Hellfesten és a Sweden Rockon, jövőre pedig fokozza a tempót: már biztos, hogy augusztus 9-én ő játszik az angliai Bloodstock nyitónapjának headlinereként. Érdekesség, hogy az énekes eddig még soha nem bukkant fel brit rockfesztiválon, de eleve nagyon régen is lépett fel a szigetországban. Az is biztos, hogy 2013 folyamán nem lesz több brit bulija a Bloodstockot leszámítva. A fesztivál további fellépői között már biztosan ott lesz az Anthrax, az Accept, a Firewind és a Fozzy is, de hamarosan a másik két főattrakciót is bejelentik.

King Diamond – akiről nemrég ősférget neveztek el – hamarosan nekilát egy új lemeznek is, de az sem kizárt, hogy előbb-utóbb a Fate sztorinak is lesz folytatása. A Bloodstock buli mellett egyelőre csak a finn Tuska fesztiválos akcióját jelentették be a jövő évre, utóbbi június 28-án esedékes.

Az énekes legendás Abigail nagylemezéről megjelenésének huszonötödik évfordulóján, október 21-én a Klasszikushock rovatban is megemlékezünk.

Címkék:

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Royal Hunt - Budapest, A38, 2014. március 13.

 

Queensryche - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Riverside - Budapest, A38, 2013. május 23.

 

Die Krupps - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

Paul Gilbert - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 29.

 

Jerry Lee Lewis - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2010. október 31.