Shock!

március 28.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Tizenöt évvel fiatalabbnak érzi majd magát King Diamond

Folyamatosan javul az 54 éves Kim Bendix Petersen, ismertebb nevén King Diamond egészségi állapota. A legendás dán énekesen december elején hajtottak végre komoly szívműtétet, miután több szívrohamon is átesett. King azóta otthon lábadozik, és épp most fejezett be egy speciális rehabilitációs programot.

„King múlt pénteken fejezte be szívrehabilitációs programját”, írja friss közleményében a legendás énekes magyar származású felesége, Lókay Lívia Zita. A nyilatkozatból kiderül, hogy King elindult a gyógyulás útján, de még sok időnek kell eltelnie, mire ismét jó állóképességre tesz szert. „A szívsebésze és a kardiológusa egyaránt azt mondták, hogy az állapota folyamatosan javul, és mindannyian azt várják, hogy mire befejeződik a gyógyulási periódus, jobban fogja majd érezni magát, mint valaha, nagyjából tizenöt évvel fiatalabbnak a koránál.”

A masszív láncdohányosként elhíresült King a műtét után végleg felhagyott a cigarettával, speciális diétát folytat és rendszeres testgyakorlatokat végez az orvosok utasításainak megfelelően. Lívia egyelőre csupán annyit írt a közleményben, hogy King biztosan nem hagy fel a zenéléssel, és amint teheti, befejezi a munkálatokat régóta esedékes DVD-jén, most azonban a gyógyulás az elsődleges. Emellett tolmácsolta az énekes köszönetét is a rajongók felé a támogatásért és a jókívánságokért, melyek rengeteget jelentettek Diamondnak. Kinget rosszullét miatt szállították kórházba november végén, ahol megállapították: szívkoszorúerében szűkületek alakultak ki, és több szívrohamon is átesett. Ezt követően természetesen bent tartották, és néhány nappal később tripla bypass műtétet hajtottak végre rajta.

Az énekes az elmúlt években komoly fájdalmakat okozó gerincsérvvel is küzdött, így legutóbbi lemeze, a 2007-es Give Me Your Soul... Please megjelenését már nem is követhette rendes turné. King utoljára 2008 nyarán állt színpadon, méghozzá a Metallicával, amikor előadták azt a Mercyful Fate egyveleget, ami eredetileg James Hetfieldék 1998-as Garage Inc. feldolgozáslemezén szerepelt. 2009-ben a Guitar Hero játék Metallica-verziója kedvéért összeállt régi csapatával, a bő egy évtizede inaktív Mercyful Fate-tel is, hogy újra felvegyék két talán legklasszikusabb dalukat, az Evilt és a Curse Of The Pharaohs-t. A csapat gitárosa, Hank Shermann a Shocknak tavaly tavasszal azt mondta: előbb-utóbb biztosan összeáll még a Mercyful Fate, csak meg kell találni ehhez azt az időpontot, ami mindenkinek megfelelő.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Anna Murphy - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Uriah Heep - Budapest, PeCsa Music Hall, 2013. szeptember 21.

 

Motörhead - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Die Hard - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.

 

Solar Scream - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.

 

Stuck Mojo - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 2.