Shock!

március 29.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Dregen váltotta Gingert Michael Monroe mellett

Michael Monroe nem kispályázik: habár úgy volt, a június 26-ai helsinki koncert előtt nem derül ki, ki kerül az énekes szólóbandájának gitárosi posztjára, az illető nem bírta ki, és a Facebookon közzétette a hírt. Ez persze nem csoda, hiszen nem másról van szó, mint a Backyard Babies örökmozgó hathúrosáról, Andreas „Dregen" Svenssonról.

A The Wildhearts gitáros/énekese, Ginger a múlt héten hagyta ott az egykori Hanoi Rocks énekes bandáját, mert nem volt képes megtalálni a hangot Monroe menedzserével. Michael ezt követően nem valami nyeretlen kétévest vett be a csapatba: a világ egyik legjobb punk'n'roll dalszerzőjének helyére a világ másik legjobb punk'n'roll dalszerzője került Dregen személyében. Mivel a Backyard Babies éppen inaktív, Dregennek semmilyen más tevékenységét nem zavarja a szereplés Monroe-nál.

Mivel a Backyard Babies és a The Hellacopters – ahol Dregen szintén alapító tag volt – bevallottan rengeteget tanultak a Hanoi Rockstól, a párost ugyanúgy az isten is egymásnak teremtette, ahogyan már a Monroe / Ginger kollaboráció is bivalyerősnek bizonyult. A kérdés csupán annyi, meddig lehet egymás mellett tartani két ekkora egót, főleg, hogy Monroe zenekarában még egy harmadik arc, a szintén egykori Hanoi Rocks tag Sami Yaffa basszusgitáros is igen markáns egyéniségnek számít. Reméljük, legalább egy közös lemez azért kijön a párosból, vélhetően az idei Sensory Overdrive méltó utódja lenne...

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Royal Hunt - Budapest, A38, 2014. március 13.

 

Motörhead - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Nevermore - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Solar Scream - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.

 

Pain of Salvation - Budapest, A38, 2010. október 24.

 

Wackor - Budapest, Petőfi Csarnok, 2008. október 31.