Shock!

április 25.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Szétrobbant a nagy páros: Ginger lelépett Monroe mellől

Ahogy azt sokan megjósolták, nem tartott sokáig a nagy együttműködés: David „Ginger" Walls június 17-én, a finnországi Provinssirock fesztiválon lép fel utoljára az egykori Hanoi Rocks énekes, Michael Monroe szólóbandájának tagjaként, majd elhagyja a fedélzetet. A The Wildhearts főnöke Monroe menedzsmentjét okolja a szakításért.

„A távozásomnak több oka van, elsősorban a menedzsment", írta Ginger a változások kapcsán. „Nem értettem velük egyet számos dologban, de nem foglaltam el olyan pozíciót a bandán belül, hogy bármit is megváltoztathassak. A vége az lett, hogy vagy a menedzser marad, vagy én, és Michael a menedzsert választotta. Nem tudok csak egy témát kiemelni, amivel nem értettem egyet. Összességében úgy gondolom, Michaelnek erősebb menedzsmentre lenne szüksége. Egy ideje már eldöntöttem, hogy távozni szeretnék, de azt mondtam a többieknek, hogy az idei koncerteket még elvállalom. Végül azonban Nagoyában Michael azt mondta, a Provinssirock lesz velük az utolsó fellépésem, mert a június 26-ai Foo Fighters bulin már mást állítanak a helyemre. Amikor döntéshozatalra került sor a csapatban, soha nem számítottam olyan vezető figurának, mint Michael vagy Sami Yaffa basszusgitáros, ami érthető is, hiszen ők hozták létre a csapatot. Az elejétől fogva tisztában voltam a pozíciómmal, de mivel főnökként érkeztem ide a The Wildheartsból, a szituáció idővel egyre bonyolultabb lett számomra."

Ginger szerint a történtek ellenére sincs harag a többiekkel. „Michaellel örökké barátok maradunk, és ugyanez áll a többiekre is a zenekarban. Igazi zenei testvérekké váltunk az elmúlt másfél évben. Felesleges ebből az egészből szenzációt kavarni, mert nincs szó ilyesmiről. Épp olyan nehéz kiszállni valamiből 18 hónap után, mint ahogy azt el tudjátok képzelni. A menedzser, Virpi Immonen nem írt zenéket és szövegeket, szóval számára aligha bonyolult ennyire a dolog. Lehet, hogy a zeneipar bizonyos területeit illetően briliáns szakember és kitűnő üzletasszony, de a zenekari menedzsmentről nem sok fogalma van. Ez ugyanis legalább annyi pszichológiai ráérzést kíván meg, mint üzleti vénát."

A gitáros saját bevallása szerint maga sem tudja, ki áll majd a helyére, anyagi szempontból pedig nem jelent neki érvágást a távozás, mert eddig sem Michael Monroe bandája számított a fő bevételi forrásának. Monroe minden rajongónak kellemes meglepetést ígér az új gitáros személyét illetően, de csak az utolsó Gingerrel közös buli után jelentik be, kiről is van szó. A titokzatos muzsikus Helsinkiben debütál majd a bandában június 26-án, ahol Michaelék a Foo Fighters vendégeként koncerteznek.

A páros által összehozott, tavasszal kiadott kitűnő Sensory Overdrive lemez fogadtatása jobb nem is nagyon lehetett volna, Monroe Finnországban egyenesen az eladási listák élén kezdett az albummal. Ginger további rövidtávú tervei egyelőre nem ismertek.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Depeche Mode - Budapest, Puskás Ferenc Stadion, 2013. május 21.

 

Jeff Loomis - Budapest, Dürer Kert, 2012. november 11.

 

Magma Rise - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

Nevermore - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Poisonblack - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 8.