Shock!

április 26.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Dream Of The Incubus: még egy dal a Sanctuary demós albumáról

Kiadatlan demófelvételekből álló gyűjteménnyel jelentkezik hamarosan a Sanctuary. Warrel Dane eredeti csapata felújította a régi anyagokat, és a Dream Of The Incubus frissített változata máris meghallgatható a kollekcióról.

0117sanctuary

Inception lesz a címe annak a különleges Sanctuary-kiadványnak, amely február 24-én jelenik meg a Century Media gondozásában. A gyűjtemény azokat a kiadatlan demófelvételeket tartalmazza, amelyek a csapat 1987-es debütáló albuma, a Refuge Denied előtt készültek, és soha korábban nem kerültek hagyományos kereskedelmi forgalomba. A tavaly előásott, 1986-ban készült szalagokat újrakeverték és remaszterelték is Chris „Zeuss” Harris producerrel, vagyis a hangminőségből alighanem kihozták a maximumot, a borítót pedig Ed Repka készítette, aki annak idején a Refuge Denied artworkjét is jegyezte.

„A fészeremben találtam a masztereket”, mondja Lenny Rutledge gitáros. „A fészer második szintje a mostani stúdiónk fölött helyezkedik el, nagyon rossz állapotban van, nyitva az elemek előtt is. A szalagokat egy címke nélküli dobozban találtuk, amiben állt a víz, és éppen mentek tönkre. Személy szerint azt akartam, hogy a rajongók megfelelő minőségben hallják ezeket a felvételeket, mert sikerült elkapnunk egy bizonyos energiát a korai időkben, talán még jobban is, mint később a Refuge Deniedon. Nem titok, hogy ezek a demók fent vannak a neten, de a minőségük szörnyű. Szerintem a legtöbb hallgatónak az lesz a benyomása, hogy ezek a felvételek a Refuge lemez dalainak újravett vagy újramaszterelt változatai. Pedig ez itt mind prequel!” „Lenny felhívott, hogy megtalálta és bedigitalizálta a szalagokat”, így Zeuss. „Épp a környéken jártam, és beugrottam hozzá szemrevételezni a dolgot. A felvételek még mindig jól állapotban voltak, így egyetértettünk, hogy kihozzuk belőlük a legtöbbet, anélkül, hogy bármit is elvennénk az eredeti hangulatból, illetve mindabból, amit akkoriban a zenekar megcélzott. Egy évnyi kevergetés után elmondható: képesek voltunk új életet lehelni az eredeti demókba.”

1211sanctuaryA dallista az alábbi:

01. Dream Of The Incubus
02. Die For My Sins
03. Soldiers Of Steel
04. Death Rider / Third War
05. White Rabbit
06. Ascension To Destiny
07. Battle Angels
08. I Am Insane
09. Veil Of Disguise

A Sanctuary 2014-ben készítette el visszatérő albumát, a kiválóan sikerült The Year The Sun Diedot, amellyel tavalyelőtt tavasszal Budapesten is felléptek. A következő hagyományos soralbum megjelenésének időpontja egyelőre kérdéses. Warrel Dane szeptemberi budapesti fellépéséről itt olvashatsz.

 

Hozzászólások 

 
#1 homme 2017-02-01 18:03
Mekkora! Régen minden jobb volt, még a demók is!
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Cloudscape - Budapest, A38, 2014. március 13.

 

Helstar - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2012. július 11.

 

Overkill - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 8.

 

Wendigo - Budapest, Petőfi Csarnok, 2008. október 31.