Shock!

október 03.
kedd
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Potential Threat Sf: Demo 2003

Amerikából, San Francisco-ból érkezett ez az öt számos cd, példásan igényes körítéssel, bár minden zenekar ilyen lényegre törő és gusztusos promocsomagot küldene.

Annak ellenére, hogy ez egy demo, mégsem egy fiatal zenekarról van szó, hiszen 1988-ban alakultak, egy demót készítettek akkoriban, aztán neves thrash csapatok előtt léptek fel. Később állítólag az egész világ megismerte a nevüket. Ezt kétlem, mert soha az életben nem hallottam róluk, bár ez önmagában még nem jelent semmit, viszont utánaolvastam és sok helyen szintén először találkoztak a zenekar nevével. 1991-ben hárman otthagyták a zenekart az ötből, ketten kerestek egy énekest, áttelepültek Németországba és megjelent egy lemezük, Realty címmel.

Nagy ugrás az időben, '99-ben visszamentek Amerikába, legalábbis a két alapító tag, megkeresték a régi bőgőst, aztán 2003-ban felvették ezt a demót (igaz, a cd borítóra 2002 van írva). Nem kapkodták el, az biztos.

A zene alap thrash, régivágású, némelyest a nyolcvanas évekbeli Metallicát, Anthraxet, Sacred Reich-et idézi hangulatban. A vokalista sajnos elképesztően egyhangúan kántál, kb. 2-3 hangon végig, ami megnehezíti a zene befogadását.

Időutazásnak megfelel, de ma már 2004-et írunk, valamiben legalább jó lenne érezni, hogy azóta eltelt tizennagyonsok év. A hangzás is necces, búg az egész és valami hihetetlenül nyers. Mintha ezt is a nyolcvanas évek közepén vették volna fel. Sajnos nem túl sok ötlet van a dalokban, pedig imádom a thrasht, ez mégsem fogott meg. Lehet, hogy nem véletlen, hogy '88 óta nem jutottak semmire?... Ez bizony gyenge teljesítmény...

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

Slipknot - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

Anna Murphy - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Slayer - Tokaj, Hegyalja Fesztivál, 2011. július 15.

 

Mátyás Attila Band - Budapest, A38, 2011. július 2.

 

Amorphis - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.

 

Wendigo - Budapest, Petőfi Csarnok, 2008. október 31.