Shock!

március 01.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Demó tartalomböngésző

0-9ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ

Lost Symphony: Instrumental Institution

2007-ben alakult zenekar 2007-es demója, ejha, ez aztán a sebesség! A három tagú csapat instrumentális zenét játszik: a csapat gitárosa, Bodor Máté 2006-ban megnyert egy gitárpárbajt, majd egy tehetségkutatón némi díjat sikerült megnyerniük, időközben elkészült ez a három dalos kis anyag is.

Máté játékán érezni, hogy a régi klasszikusokon nőtt fel, egyelőre a hangszerelési megoldások roppant kezdetlegesek, főleg a basszusgitártémák ötlettelensége zavaró, instrumentális gitárzenében ennél sokkal több kell, ez tényleg csak mankó, nem hangszeres tudás. A dobtémák sem közelítik meg Virgil Donatit, de a bőgőnél azért egy fokkal változatosabbak.

Hallhatóan ügyes a gitáros srác, de egyelőre a dalszerzési képességei még abban a bizonyos gyerekcipőben toporognak, a szólók technikai elsajátításán kívül illik azt is megtanulni, hogy ne kvázi két akkordból álljon egy zenei alap. Bizony nem nyűgözött le ez a három szerzemény, nem rohannék fejvesztve meghallgatni őket. Egyelőre ez még csak ötletek piciny halmaza, amiből sok átgondolással, gyakorlással lehetnek majd egyszer élvezetes dalok is.

Működő hazai példának a K3 zenekart említeném, akik hazai viszonylatban magasan a legjobbak a műfajban. De javaslom a youtube átkutatását is, kismillió hasonló korú gitárhíró rak fel magáról otthongitározós kis klipeket és lehet állkapcsokat csattogtatni, hogy lehet így is. Mindenesetre Máténak és társainak sok sikert, türelmet és gyakorlást kívánok.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

The Treatment - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Cloudscape - Budapest, A38, 2014. március 13.

 

Leander Rising - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. február 7.

 

Mátyás Attila Band - Budapest, A38, 2011. július 2.

 

Paul Gilbert - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 29.

 

Wendigo - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 11.