Shock!

február 05.
vasárnap
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Demó tartalomböngésző

0-9ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ

Dirty Shirt: Different / Revolution

Elképzelni nem tudom mi késztet arra egy zenekart, hogy úgy nevezze el magát: Piszkos Ing. Miért?... Ez még semmi, mert a honlapjuk nyitóképén a zenekar látható, meztelen felsőtesttel, bekenve valami barna izével, amiről nem a csoki jutott az eszembe...

A csapat 1996-ban alakult egy másik csapat romjaiból és akkoriban, akkor meg is jelent az első demójuk tele alternatív metallal, ami jelentősen más zenét takar, mint amit most játszanak. A csapat utána hazájában koncertezett sikerrel. Egyébként ez az ország Románia. 2000-ben megjelent az első lemezük, progresszív power metallal, aztán koncerteztek megint, majd 2001-ben egy újabb demót szabadítottak a hallgatókra.

Aztán elérkezett 2004, vele egy új stílus, immáron indusztrial metalban utaznak, és két demót is készítettek, egyet márciusban, egyet novemberben. A cd-n mind a két felvétel rajta van, de először a frissebb, ami 7 dalt tartalmaz. Az első két dal tényleg indusztrial metal, aztán slow rockként aposztrofálták a harmadik nótát, ahol van némi dallamos ének, kicsit furcsán hamiskásan. Aztán inkább elektro a következő dal, mint metal. Sok elektronikát használnak amúgy, aki bírja az ilyen zenéket, annak talán be fog jönni. Itt van egy jófajta refrén is. A hatodik nóta egy jó hosszú szünettel kezdődik, majd egy elég bizarr román gyerekdalt bírtak a cd-re rakni. Miért?... A hetedik dal egy klipverziós változata az egyik első demós nótának. Tudjátok még követni?

A második demón négy dal hallható, igazándiból ugyanebben a kevert metal, indusztrial stílusban, néha furán hamis énekkel. Meg borzalmas angol kiejtése. Váán dééééj ésatöbbi.
A csapatban van ugyan egy dobos, de erősen dobgép hallható a felvételen. A hangzás amúgy nem vészes, demónak bőven jó.
Nem vészes zene, de nem ragadott meg annyira, mondjuk inkább darkos, indusztrial zenék iránt kíváncsiak érdeklődésére tarthat számot.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

Anna Murphy - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Within Temptation - Budapest, PeCsa Music Hall, 2014. március 14.

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2013. július 9.

 

Psychotic Waltz - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Thaurorod - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Apocalyptica - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. február 23.