Shock!

június 06.
kedd
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Demó tartalomböngésző

0-9ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ

Cry Free: Made In Hungary - Live 2001

Hogy miért ad ki egy zenekar demóként egy koncertlemezt? Nos, az oka teljesen egyszerű, a Cry Free ugyanis egy kizárólag Deep Purple feldolgozásokat játszó csapat. És miért adja a demó címének, hogy Made In Hungary? Purple fanatikusok bizonyára sejtik, ez bizton a Made In Japan "magyar" változata lehet.

Jelen felvétel 2001 nyarán, a Kunszentmártoni Rockfesztiválon készült, a társaság már borozgatott egy kicsit a koncert előtt, maga a felvétel minősége sem tökéletes, de mindezek ellenére le a kalappal a srácok előtt, egyszerűen fantasztikus amit ezen a kicsit recsegő-ropogó felvételen hallhatunk.

Az apró kis hibák ellenére olyan hihetetlen feelingesen adják elő ezeket a Purple örökzöldeket, hogy teljesen elképedten hallgatom immáron sokadszorra. A csapat 1996 óta létezik (hogy hol rejtegették azóta magukat??), említsük meg a zenészek nevét (igen, itt már zenészekről beszélhetünk, habár "csak" feldolgozásokat játszanak), Blaskó György: dob, Kállai Csaba: gitár, Kecskeméti Csaba: basszusgitár, Soulavy Gábor: Hammond orgona és a csapat fő kincse, Scholtz Attila, ének.

Na igen, a kényes pont itt is a megfelelő énekes megtalálása lehetett, Attila bámulatosan hozza Ian Gillan témáit, magasait (!), igen, még az apróbb hibák ellenére is. Mit mondjak, ezen a lemezen amúgy is a kedvenc Purple dalaim hallhatóak, amire annak idején 12 évesen a bátyámmal léggitároztunk (egészen konkrétan a Fireball volt a legkedvencebbem, különösen a szólórész), a dalok klasszikus voltán nincs mit elemezni, ahogy a srácok előadják, az iszonyatosan feelinges, ÉRZIK miről szól az egész. És az is őrületes, hogy hatmilliomodszorra is ugyanolyan zsibongatóak bírnak lenni ezek a dalok...

Ezt nem lehet tovább ragozni, ezt minden hard rock rajongónak - Deep Purple rajongónak meg főleg - hallania kell! Remélem találkozunk még valamilyen klubkoncerten, ezt élőben is meg kell nézni!

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

Anna Murphy - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Voivod - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

Megadeth - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

Wisdom - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Beardfish - Budapest, A38, 2010. október 24.

 

Wendigo - Budapest, Petőfi Csarnok, 2008. október 31.