Shock!

március 02.
kedd
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Viktor: Demo '98

viktor_dHorváth Viktor az előző Shock!-ban bemutatott Zaskar után naná, hogy megint egy 100%-ban más zenei anyagot alkotott, mint eddig bármikor. Mi ne mondjak, leesett az állam már az első hangokat meghallva, pedig már hozzászokhattam azokhoz a különc ötletekhez, amelyeket Viktor felvonultatott eddigi munkáin. Ezt a 4 instrumentális dalt legjobban képekkel lehetne körülírni, melyeken a Lost Highway soundtrack hatása érzékelhető, azok közül is az elborult nótáké. De ez is csak a 2. és 3. tételre érvényes.

Itt nincsenek számcímek, nincsenek szövegek, csak ZENE van. Most legalább 6 mondatot kezdtem el az előbb, de egyiket sem találtam megfelelőnek, hogy körülírjam a zenét. Mert semmihez nem lehet hasonlítani. Hangulatok. Érzések. Aprólékosan kidolgozott minden kis díszítő hangig. Kismilliószor meghallgattam, de még mindig ugyanaz a borzongás fog el, mint először. Ez jelent valamit. Értéket.

Az első dal a legzaklatottabb, legfelkavaróbb. A második már visszafogottan sejtelmes furcsa hangok gyűjteménye. Szürreális vízió. Talán a Dead Can Dance-nek vannak ilyen érzést keltő dalai. De ez is csak kósza támpont. A 3. dal is ezen a furcsa vonalon mozog tovább. Filmmel együtt lenne az igazi. A 4. dal pedig egy gitáros tehetségkutatóra készült, annak ellenére, hogy nem a virgázásról szól.

Annyi érzés van ezekben a hangokban, mintha legalább 30 évet szenvedett volna folyamatosan az alkotója. Ez a dal SZÉP. Egyszerűen nem tudok betelni ezzel a 4 szerzeménnyel. Profi munka.
Ha lenne igazság a Földön, most valami mecénás felkeresné a srácot, hogy kiadhassa a zenéit. Óriási kár lenne érte, ha eltűnne (ő is).

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Deep Purple - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. február 17.

 

Paul Gilbert - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 29.

 

Amorphis - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.

 

Muse - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 15.

 

Wendigo - Budapest, Vörös Yuk, 2007. február 24.

 

Wendigo - Budapest, A38, 2005. április 29.