Shock!

április 17.
szerda
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Baby Bone: Keserű likőr

A Baby Bone nem adja fel, annak ellenére, hogy igazán átütő sikert eddig nem bírtak elérni, az évek óta mindenhol megjelenő pozitív kritikák ellenére. Ki érti ezt?..

Mondjuk a szokásos magyar körülményeket ismerve valahol meg lehet érteni, hogy miért (mármint miért nem sikeresebbek), de tenni nem sokat lehet ellene, majd egyszer kinyílik az emberek füle vagy nemtom.

A zenekart emlékeim a második demójuktól követem figyelemmel, mely az Ablak a semmibe címet viselte. Na jó, ez a honlap szerint kazettaalbum, nem demó. Utána megjelent egy kazettaalbum (Úgyis kiderül), majd egy cd '99-ben, Global címmel. A cd valahogy nem azt a Baby Bone-t adta vissza nekem, amit addig szerettem, nem volt elég markáns, mintha elvesztették volna a saját világukat picit. Utána még megjelent egy demo meg később még egy dalt felvettek, sajnos azokat nem hallottam. Aztán idén májusban rögzítették ezt az öt számot a békéscsabai Song-Song Stúdióban.

Az nyitó nóta mindjárt meg is lepett, samplerekkel indítanak, persze utána jön a jól ismert bébibónos dallamvilág, ami főleg Zubán Zoltán riffjeire és Rákóczi Antal sajátos énekdallamaira és szövegeire épül. A samplerek miatt azt hittem, hogy jóval modernebb irányba fordultak, de szó sincs erről, most sem az aktuális divatot követik, mint ahogy eddig sem igazán azt tették. Bár a dal vége azért sejtet ilyesmit is... A második dal régivágású, olyan klasszikus jó rockdal, a harmadik ennél (Kettétört) lendületesebb, modernebb téma. Tetszik az itt hallható kontraszt Antal éneke és a lüktető zenei alapok között, és a refrén is fülbemászó és érdekes.

A Vér és sár címet viseli a következő nóta, ilyen jófajta laza alapriffel, a refrénben a "hozd el a reményt" sorocska kicsit hülyén hangsúlyozódott amúgy, kár. Az utolsó megint lendületes, Antal itt magasabb régiókban is énekel, nem is annyira sikerült, vannak technikai hibái. Maga a dal sem fogott meg annyira, felejtős.
Szimpatikus ez az irány, amibe a Baby Bone elmozdult, egészséges keveredése az újabb dolgoknak és a náluk hagyományos témáknak, bár fogalmam sincs mi lesz velük, mindenesetre annak azért örülök, hogy nem tűntek el. Most az jön, hogy írjatok az alábbi címre és rendeljetek cd-t, és tényleg csak ezt tudom ajánlani. Tartsátok életben a zenekart, plíz.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

Motörhead - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Mátyás Attila Band - Budapest, A38, 2011. július 2.

 

Nevermore - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

After All - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Wackor - Budapest, Kultiplex, 2005. október 8.

 

Wackor - Budapest, A38, 2004. szeptember 29.