Shock!

április 19.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

CD kritika tartalomböngésző

0-9ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ

U.D.O.: Man And Machine

Nem történt semmi rendkívüli, az egykori Accept-torok és társai megcsinálták aktuális albumukat. Nekünk, akik bírjuk Udo papa mérföldekről, ellenszélben is felismerhető stílusát, ennyi éppen elég is. Kézenfekvő, hogy az Accept csúcslemezei a metal történelem egyszeri és megismételhetetlen fejezetét alkotják és hogy U.D.O. koncert sincs Accept nóták nélkül, ezt tehát fölösleges bővebben fejtegetni.

megjelenés:
2002
kiadó:
SPV / Record Express
pontszám:
8 /10

Szerinted hány pont?
( 2 Szavazat )

Ezzel együtt örvendetes, hogy Herr Dirkschneider munkakedve azóta sem lankadt, egyébként meg szólóban is írt már jó pár szenzációs nótát! Idén olyan dalokkal sikerült gyarapítani a sort, mint a címadó szám és a Private Eye rögtön a korong indításaként. Előbbit sci-fi jellegű intro vezeti be, majd vészjósló menetelős tempó indul be és az egész egy Acceptesen himnikus refrénben tetőződik, utóbbiban pedig a gyors középtempó és a szöveg miatt a Judas Priest párhuzam (Electric Eye ugyebár...) nem is lehetne nyilvánvalóbb.

A tipikus Accept döngölések közül a másik lendületesebb nótát, a Network Nightmare-t és a Black Heartot emelném még ki és igazán tetszik a nyugisabb Silent Cry, meg a lemezt záró epikus Unknown Traveller is. A CD egyetlen, ám annál nagyobb melléfogása viszont a Doróval közösen előadott lagymatag lírai Dancing With An Angel, amely a legjobb esetben is csak közepesch szerintem és inkább az énekesnő soron következő albumára kellett volna tartalékolni.

Szövegileg nincs szó koncepcióról, bár több dal témáját is a modern technika vívmányai (?) ihlették. A hangzás ellenben nem mentes a mai hatásoktól, az anyazenekar 1994-es Death Row albumának soundja lehet a kiindulópont. Cseppet visszavettek a munícióból, de legalább olyan pontosan céloztak most is. Azaz kellően kemény és karakteres, ugyanakkor mértéktartó gitárhangzás jellemzi az anyagot, ami kimondottan jól illeszkedik a zenében és szövegben megfogalmazott gép/ember kettősséghez. Úgyhogy fellélegezhetünk, erre az évre is megvan a szükséges U.D.O. hallgatnivaló, amelynek legjava a csapat már ismert nótáival és a klasszikus Accept sorral együtt ismét nagyszerű koncerteket eredményezhet.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2013. július 9.

 

Eric Martin - Budapest, PeCsa Music Café, 2013. március 9.

 

Motörhead - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Slayer - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

Psychotic Waltz - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Pain of Salvation - Budapest, A38, 2010. október 24.