Shock!

augusztus 14.
vasárnap
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Theatre Of Tragedy: Assembly

Úgy tűnik, ToT-ék fejest ugrottak egy konténer kiselejtezett elektronikus kütyübe és végleg belegabalyodtak a madzagokba, chipekbe, ellenállásokba, meg minden effélébe, ami az Musique-ig nem igazán jellemezte őket. Az előző korongnál még lágyszívű voltam, amolyan elhajlásnak értékeltem a zenét, volt már ilyen, pl. a My Dying Bride-nál, bár az a lemez pont elnyerte a tetszésemet.

megjelenés:
2002
kiadó:
Nuclear Blast / HMP
pontszám:
5 /10

Szerinted hány pont?
( 3 Szavazat )

Tekerjük fel a hangerőt, hátha akkor tudok valami pozitívan írni az új matériáról. Elképzelem, amint egy villogó fényekkel elárasztott rockdiszkóban ropom, dübörög a ToT, és... és azon veszem észre magam, hogy a második számnál sikoltozva keresem a kijáratot. Sajnálom, de halálosan unalmas másodjára is ugyanazokat a korai nyolcvanas évekbeli szintiprüntyögéseket hallgatni, mint amiket a Musique-on már töviről-hegyire megismerhettünk. Még mindig a Kraftwerkből és pályatársaiból merítkezik a zenekar, egyéni ötlet - mint olyan - nem túl sok hallható az Assembly-n. Liv Kristine továbbra is fátyolosan énekelget, néha hívatlan vendégként felbukkan egy-egy gitárriff, de szigorúan kiegészítő hangszerként, igazi karakter nélkül. Mondjam azt, hogy a negyedik szám után szinte fizikai fájdalmat éreztem, hogy végighallgassam a lemezt? Iszonyatosan fárasztó és ötlettelen minden perce! Még a lendületesebb dalokban sincs meg az az igazi felkavaró hangulat, amitől legalább egy picit bizseregne az ember vére és lendülne a táncparkettre.

A német piacon akár még sikeres is lehet, de az biztos, hogy nem a metalosok táborában. Egyébként még németesebb egy csomó apróságban, mint az előző korong. Ez egy olyan lemez, amelynél nem a zene minősége volt fontos, hanem a populáris zenét kedvelők pénztárcájának megtalálása. Így jártunk... Markolóval ássák a saját sírjukat.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Lillian Axe - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Slayer - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

Paul Gilbert - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 29.

 

Pain of Salvation - Budapest, A38, 2010. október 24.

 

Winger - Budapest, A38, 2009. december 9.

 

Whitesnake Tribute Band - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. május 4.