Shock!

július 03.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

The Mission: Aura

Úgy nagyjából 5-6 éve vesztettem el a szoros kontaktomat a dark zenékkel, azóta laza viszonyban vagyunk, de nem hiszem, hogy túl sokat vesztettem volna, pl. a Mission is eléggé kiéheztette a rajongóit, hiszen '96-ban jött ki utoljára rendes sorlemez tőlük. Azóta meg azért elég sok víz lefolyt a Dunán - is.

megjelenés:
2001
kiadó:
Playground Recordings / Record Express
pontszám:
8,5 /10

Szerinted hány pont?
( 5 Szavazat )

Nos, itt van ez az új Mission, mit egy könnyed mozdulattal betolok a cd-lejátszóba és... és pillanatokon belül valamiféle szelíd/szomorú és mégis a végletekig felkavaró érzelmi hullám borít el. A nyitó Evangeline tökéletes slágerdal, utána a Shine Like The Stars egy merő bánattenger, tipikus gyertyafényes, kedvessel összebújós hangulatú darab. Pontosan az a fajta dal, amit az ember repeat-módban egymás után ezerszer képes meghallgatni. A harmadik tétel fogós refrénje táncra perdít, mint ahogy az ötösé is. Sajátos módon képesek Missionék a relatíve pörgősebb darabokat is egyfajta melankóliával felvértezni. Persze azért az igazi bánatos szösszenetek az igaziak, mint a Dragonfly, The Light That Pours From You, In Denial és a már említett Shine Like The Stars.

Lelkiállapottól függően tökéletes zene magányos estékre vagy kettesben eltöltendő zsibongásra. És még a sequencereskedés is jól áll nekik, a Burlesque-ben megmutatják hogy is kell ezt lüktetve csinálni. Ne tévesszen meg senkit, hogy 13 dal címe olvasható a borítón, igazából 14 szám található a cd-n. Egy "rejtett" zongorás bónuszbánatkával ajándékoztak meg minket pluszban.

U2, régebbi The Cult, Cure közeli zenék kedvelőinek ajánlott.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

King 810 - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

Anneke Van Giersbergen - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Testament - Budapest, Zöld Pardon, 2013. június 24.

 

Voivod - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

Paul Gilbert - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 29.

 

Poisonblack - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.