Shock!

június 18.
kedd
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Testament: Live In London

A meglepetés erejével hatott rám a korong, valahogy a nagy újjáalakulás után totálisan kiment a fejemből, hogy a nagy koncertezés közepette Chuck Billyék rögzítettek egy bulit Londonban, amit aztán meg is jelentettek cd, illetve dvd formátumban.

megjelenés:
2005
kiadó:
Spitfire / CLS
pontszám:
10 /10

Szerinted hány pont?
( 5 Szavazat )

Ha valaki esetleg még kevésbé követte volna, mi is történt a Testamenttel mostanában, azoknak itt a mostani felállás: Chuck Billy - ének, Alex Skolnick - gitár, Eric Peterson - gitár, Greg Christian - bőgő, Louie Clemente - dob. Azon lehet vitatkozni, hogy mennyire volt ésszerű lecserélni egy igen ütős felállást erre a régire, de az vitathatatlan, hogy nagyon sokan akarták már Skolnickot újra a Testamentben zenélni látni - bevallom, én is. Ezen a felvételen nemcsak Clemente dobol amúgy, hanem a koncert első felében John Tempesta is.

A lemez tracklistája magáért beszél: gyakorlatilag az összes régi "slágert" eljátsszák. Persze így is kihagytak jó néhány olyan nótát, amiért vérzik az ember szíve, meg persze a későbbi korszakot abszolút hanyagolják, de ez az újjáalakulás most a régi dolgok megidézéséről szól, így nem kicsit nosztalgikus a korosztályom számára egy ilyen koncertprogram meghallgatása, illetve megnézése. Pezsdül a vér minden egyes riff hallatán, azokat a tipikus, nagyon gördülékeny Skolnick-szólókat meg élmény hallgatni újra és újra, végre attól az embertől, akit igazán megilletnek. A koncert közben nem sok kommentet hallhatunk, de nem is baj, annyira tömény a program, hogy nem is kell túl sok megszakítás. A lírák közül a The Legacyt választották ki programlazítónak, amitől minden jóérzésű "vérthrasher" szíve a gyomrába szakad. Hangzásban is teljesen korrekt a cucc, normálisan hallani minden hangszert (és még a közönséget is), pont ideális. Bár lehet, van benne némi stúdiós utómunka, sőt.

Konklúzióként nem tudok mást mondani, mint: AKAROM dvd-n is ezt a koncertet, szüksége van rá a szervezetemnek. Thrash 'til death!

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2013. július 9.

 

Leander Rising - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. február 7.

 

Rise Against - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Mátyás Attila Band - Budapest, A38, 2011. július 2.

 

Stuck Mojo - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 2.

 

Watch My Dying - Budapest, Kultiplex, 2007. július 11.