Shock!

június 22.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

CD kritika tartalomböngésző

0-9ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ

Sodom: M-16

A Sodom a nagy túlélők egyike. Mondjuk az igaz, hogy az eddigi húsz évet felölelő pályafutásuk nem volt egyenletes, sikerek és mélypontok egyaránt előfordultak a zenekar életében. Persze ez teljesen törvényszerű, ha egy csapat a thrash metal mellett tört lándzsát. Ráadásul militarista szellemű szövegekkel és külsőségekkel.

megjelenés:
2001
kiadó:
SPV / Record Express
pontszám:
8 /10

Szerinted hány pont?
( 13 Szavazat )

Mille Petrozza nagyon lelkesen mesélt az új Sodom dalokról. És ha egy másik nagy thrash császár ilyen szinten ajnározza pályatársát, akkor abban csak lehet valami... Az M-16-nak története van. Sodomék idén májusban elutaztak Thaiföldre és Dél-Vietnamba, hogy saját tapasztalatokat gyűjtsenek az egykori háború borzalmairól. A rémségeket szövegekbe öntötték, ilyen dalcímekkel ajándékozták meg a dalokat: Napalm In The Morning, Cannon Fodder, Minejumper és társai. Nem túl vidámak a szövegek, mindehhez a gitárokat is lehangolták, hogy még komorabb thrash riffekkel tudjanak bombázni.

A nyitó dal lendületessége azonnal megtetszett, kár, hogy a kezdete a Sepultura Sepulnation egyik főriffje... A többi nótával nincs gond, szokásos Sodom-stílusban nyomják, aki ismeri a zenekart, az tudja, hogy egyikük sem egy zenei agytröszt, viszont a fogós, magával ragadó témákhoz értenek. Sokan azért nem szeretik a Sodomot, mert butuska zenét játszanak. Na ja, de legalább szórakoztatóak, koncerten biztos őrületes hangulatot tudnak csinálni, és az M-16 dalai tényleg jók. A gyors daráktól kezdve a lassultabb, érdekesebb számokig nagyjából mindent felsorakoztatnak. Tom Angelripper hangja mit sem kopott, reszelős hangján üvölti végig a lemezt, a kétlábgép nem rozsdásodott be, nagyjából úgy teper végig a lemez, mint egy lavina az Alpokban. Persze nem is ők lennének, ha valami baromságot nem biggyesztettek volna a cd végére, most egy Surfin' Bird c. remeket, a zenét képzeljétek hozzá, kb. mint egy Beach Boys-ba oltott Sodom. Vagy fordítva.

A lemez jól szól, mondjuk a Kreator sokkal dögösebb, de azért ezt is meg lehet döngetni. A zenekar még mindig idétlenül néz ki, asszem ők már ilyenek is maradnak. Az M-16 meg egy Sodom-szintű nyolcast ér. Thrashereknek azért kötelező.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Anneke Van Giersbergen - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Jeff Loomis - Budapest, Dürer Kert, 2012. november 11.

 

K3 - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Megadeth - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

Amorphis - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.

 

Watch My Dying - Budapest, Süss Fel Nap, 2005. február 8.