Shock!

július 15.
szerda
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Sick Of It All: Life On The Ropes

A New York-i Sick Of It All egy legenda. Ezt még azok is elismerik, akik még sosem hallottak egy árva dalt sem tőlük, vagy sosem hallgatnának maguktól hardcore-t. Jómagam ugyan nem tartozom a megveszekedett hardcore fanatikusok táborába, de azért olykor-olykor becsúszik egy-egy ilyen stílusú lemez. (Főleg mostanában, hogy rám testálódtak a hc anyagok is kritikailag.

megjelenés:
2003
kiadó:
Fat Wreck Chords
pontszám:
8 /10

Szerinted hány pont?
( 2 Szavazat )

A Sick Of It All újra odacsap. Így hetedszerre is. (Legalábbis sorlemezük eddig ennyi volt, az utolsó 2000-ben jelent meg.) Metalosan indít az új lemez, de aztán jön a hardcore-os csordaüvöltés a második harapós nótában, majd kicsit lassultabb, de még mindig dühös nóta a harmadik. A negyedik már punkos dühöt takar. És ez így megy végig a lemezen, nagyjából ezt a négy stílust vonultatják végig a 16 dalon. Na meg olykor egy-egy vérbeli hc himnusz is becsúszik.

Nótánként átlag két és fél percben mesélik el dühüket (38 perces az egész korong), és a dalszövegekben 15 év múlva is ugyanolyan élesen mutatnak rá a társadalom és a világ gyenge pontjaira, mint egykoron. A csapat visszatért a gyökerekhez azzal is, hogy saját maguk irányították a lemez felvételeit. Nem is lett rossz a végeredmény, harapós a sound, klasszikusan harapós. Nincs agyonpolírozva, dögösítve, mint ahogy az mostanában divatos, inkább egészségesen arányos rajta minden.

A Paper Tiger című dalban a Cro-Mags-os John Joseph ereszti ki a torkát egy picit, mint vendég. Az meg már nem is meglepő, hogy a cd kiállítása is ízléses, finom tapintású matt papírra nyomták a bookletet (ezt nagyon becsülöm a hc zenekarokban, sokkal fantáziádúsabb körítést bírnak készíteni a kiadványaiknak, mint a metalzenekarok).

Korrekt album, nem ez lesz az alapművük, de erős lemez a maguk műfajában. Speciel én kétszer egymás után meg is hallgattam, szóval metalbeállítottságúaknak sem annyira vészes megismerkedni a Life On The Ropes-szal.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

The Treatment - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Motörhead - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Sodom - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.

 

Paul Gilbert - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 29.

 

Poisonblack - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.

 

30 Seconds To Mars - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 13.