Shock!

július 04.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Septic: Born To A Dead Ground

A székesfehérvári Septic 2001 óta létezik, és a Septic Painből alakult át, illetve csak az "énekes" változott, plusz jött egy másodgitáros, majd a basszusgitáros ember is kicserélődött. Eredetileg punkos hardcore-t játszottak, ez ma már inkább metalcore-rá alakult szerintük.

megjelenés:
2003
kiadó:
szerzői kiadás
pontszám:
3 /10

Szerinted hány pont?
( 0 Szavazat )

A Septic Pain demókat nem ismerem, pedig három is van belőle. Az EP-t meghallgatva kezdtem töprengeni, hogy milyenek lehettek a demók, ha ez az EP olyan, amilyen. Milyen? Kaotikus, nagyon pontatlan (a dob és a vokál főleg), a riffek semmitmondóak, hangyányi egyéniség, mint olyan, egy darab sincs a zenében. Röviden ennyi.

A cd-n hét nóta hallható, angolul főleg, de van két magyar szöveg is. A harmadik dal kicsit lendületesebb, kezdem elfelejteni a pontatlanságot, de akkor oly' hamis lesz a gitár, hogy oda minden optimizmusom, hogy találok valamit, amit meg tudok dicsérni kicsit. Próbál a zenekar agresszív és keménykedő lenni, csupán annyi hibádzik az igazi dinamizmus eléréséhez, hogy zenélni és dalokat írni még nagyon nem tudnak. De a lelkesedés megvan legalább. Az ötödik dalnál eltűnődöm, hogy talán a pontatlanság valamiféle koncepció a zenekarnál, ráadásul itt felcsendül némi dallamos vokál a kiabálás mellett, jaj. A riffek is egyre kisiskolásabbak, annak idején kezdő koromban dzsidzsiztem ilyeneket, de gondosan nem mutattam meg senkinek. A hatos dalban bepunkosodnak, gyorsulnak, még mindig ugyanaz a kettő hang szól a gitáron. A hetedik dal meg tiszta régi CDT, de már ők is bőven túlhaladták ezeket a témákat.

Miért EP ez? Még demónak is gyengécske. Sokat, nagyon sokat kell itt még tanulniuk a srácoknak, hogy olyan zenét rögzíthessenek, amire elégedetten lehetne bólogatni.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

Iron Maiden - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

Nickelback - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. november 8.

 

Leander Rising - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. február 7.

 

Marty Friedman - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Slayer - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

Pain of Salvation - Budapest, A38, 2010. október 24.