Shock!

szeptember 17.
kedd
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés
Shockmagazin

Septic: Born To A Dead Ground

A székesfehérvári Septic 2001 óta létezik, és a Septic Painből alakult át, illetve csak az "énekes" változott, plusz jött egy másodgitáros, majd a basszusgitáros ember is kicserélődött. Eredetileg punkos hardcore-t játszottak, ez ma már inkább metalcore-rá alakult szerintük.

megjelenés:
2003
kiadó:
szerzői kiadás
pontszám:
3 /10

Szerinted hány pont?
( 0 Szavazat )

A Septic Pain demókat nem ismerem, pedig három is van belőle. Az EP-t meghallgatva kezdtem töprengeni, hogy milyenek lehettek a demók, ha ez az EP olyan, amilyen. Milyen? Kaotikus, nagyon pontatlan (a dob és a vokál főleg), a riffek semmitmondóak, hangyányi egyéniség, mint olyan, egy darab sincs a zenében. Röviden ennyi.

A cd-n hét nóta hallható, angolul főleg, de van két magyar szöveg is. A harmadik dal kicsit lendületesebb, kezdem elfelejteni a pontatlanságot, de akkor oly' hamis lesz a gitár, hogy oda minden optimizmusom, hogy találok valamit, amit meg tudok dicsérni kicsit. Próbál a zenekar agresszív és keménykedő lenni, csupán annyi hibádzik az igazi dinamizmus eléréséhez, hogy zenélni és dalokat írni még nagyon nem tudnak. De a lelkesedés megvan legalább. Az ötödik dalnál eltűnődöm, hogy talán a pontatlanság valamiféle koncepció a zenekarnál, ráadásul itt felcsendül némi dallamos vokál a kiabálás mellett, jaj. A riffek is egyre kisiskolásabbak, annak idején kezdő koromban dzsidzsiztem ilyeneket, de gondosan nem mutattam meg senkinek. A hatos dalban bepunkosodnak, gyorsulnak, még mindig ugyanaz a kettő hang szól a gitáron. A hetedik dal meg tiszta régi CDT, de már ők is bőven túlhaladták ezeket a témákat.

Miért EP ez? Még demónak is gyengécske. Sokat, nagyon sokat kell itt még tanulniuk a srácoknak, hogy olyan zenét rögzíthessenek, amire elégedetten lehetne bólogatni.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Anneke Van Giersbergen - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Portnoy, Sheehan, MacAlpine, Sherinian - Budapest, PeCsa Music Hall, 2012. október 19.

 

Lillian Axe - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Slayer - Tokaj, Hegyalja Fesztivál, 2011. július 15.

 

Destruction - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Helloween - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.