Shock!

június 20.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

CD kritika tartalomböngésző

0-9ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ

Sentenced: Frozen

SentencedAz öt nyelvtörő nevű tagot számláló finn Sentenced friss albumán az előző (Down) album vonalát viszi tovább, méghozzá remekül! Nekem a Down is tetszett, így érdeklődve kezdtem hallgatni a Frozen dalait. Dallamosak maradtak a témák, egy-egy "zakatolósabb" szám színesíti csak a palettát. A különös hangú énekes (Ville Laihiala) témái érdekesek és fülbemászóak, és beleszőttek egy kevés népzenei elemet is némelyik nótába, ami alaposan rátesz egy lapáttal az amúgy sem alacsony minőségre.

megjelenés:
1998
kiadó:
Century Media
pontszám:
9 /10

Szerinted hány pont?
( 27 Szavazat )

Döbbenetesen érzelemdúsak a dalok, még a relatíve gyorsabbak is a kést forgatják a szívben/lélekben. A legkiemelkedőbb tétel, amelyik folyamatos borzongást idézett elő nálam az a The Rain Comes Falling Down című lírai csoda. A cím is elég beszédes, képzelj hozzá olyan zenei és énekdallam vegyületet, amitől úgy érzed, mintha életed eddigi összes fájdalma egyszerre árasztana el. Földbe döngölt, megsemmisített, kicsavart és mégis szárnyakat adott. Ha csak ez az egy daluk lenne, már ezért érdemes volt élniük, hogy ezt megalkották, és nekem érdemes volt élnem, hogy meghallgassam. Remélem, ezt élőben is hallani fogom októberben tőlük.

Az albumot egyébként rendkívül hangulatos intró nyitja Kaamos címmel és egy instrumentális nóta zárja (Mourn), melyben a gitáros Miika Tenkula is megvillantja tudását pár perc erejéig. Felettébb figyelemre méltó! A CD-re a zenéhez méltó csodaszép grafika került, szerintem a borító is hasonlóan igényes és szemet gyönyörködtető lesz. Ezek után alig várom, hogy élőben is megtekintsem őket.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Fates Warning - Budapest, A38, 2013. október 16.

 

Jeff Loomis - Budapest, Dürer Kert, 2012. november 11.

 

Motörhead - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

A Life Divided - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. február 23.

 

Stratovarius - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Wackor - Budapest, Kultiplex, 2005. október 8.