Shock!

április 04.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Mouga: The God And Devil's Schnapps

Lengyelország déli részéről, Tarnowskie Goryból származik a 2005 óta létező Mouga, akik a mostanában divatos emo/screamo/alternatív vonalat célozták be, ráadásul rögtön olyan színvonalon, hogy ha nem lenne a promólapon az ország neve, simán azt hittem volna, hogy Angliából vagy az USÁ-ból származnak (nyilván az akcentusra nem figyelve). Úgy érzem, ezzel már egészen sokat elárultam...

megjelenés:
2010
kiadó:
Mystic Production
pontszám:
7 /10

Szerinted hány pont?
( 0 Szavazat )

A csupán 35 perces bemutatkozó lemez felér egy kellemes arcon legyintéssel, és ha olyan zenekarneveket említek meg, mint a Lostprophets (pl. a Veins című kimondottan az, ráadásul a lemez egyik legjobbja), The Mars Volta (csak az énekes srácnak korántsincs olyan idegtépő hangja), a Fall Out Boy vagy a Deftones (The Animal), máris behatárolható az a terület, amit a Mouga képvisel. Abszolút érettek a szerzemények, és bár a zsenialitás szikráját még nem érzem a srácokban, de az a napnál is világosabb, hogy baromi jó és izgalmas úton haladnak.

Amit viszont egyértelműen hiányolok a dalokból, az néhány ragadós, netán akár szirupos (a műfajban ez úgyis megengedett, sőt) refrén, mert ugyan minden más szempontból teljesen pofásak a szerzemények, mégis valahogy túl gyorsan „átfolynak" a fülön.

Egyáltalán nem lepne meg, ha Lengyelországból egyre több zenekarnak sikerülne kitörnie, Svédország után gyakorlatilag az egyetlen értelmes ország, ahonnan műfaji korlátok nélkül minőségi zenék érkeznek, ráadásul tömegesen. A Mouga friss, izgalmas, megérdemlik a bizalmat, nekünk pedig bőven van tanulnivalónk lengyel testvéreinktől.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Iron Maiden - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

Anthrax - Budapest, Budapest Park, 2013. július 30.

 

Stuck Mojo - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 2.

 

ZZ Top - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2009. október 15.

 

30 Seconds To Mars - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 13.

 

Wendigo - Gödöllő, Trafó, 2004. október 8.