Shock!

szeptember 21.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés
Shockmagazin

CD kritika tartalomböngésző

0-9ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ

Made Of Iron: Made Of Iron

Legtöbb esetben már a borító előrevetíti a zene, illetve a zenekar minőségét. A Made Of Iron borítója maga a vizuális gyönyör... A csapat nevét olvasva meg támadt egy olyan sanda gyanúm, hogy bizony az Iron Maiden nem hagyta hidegen őket. És tényleg.

megjelenés:
2004
kiadó:
Sonic Age
pontszám:
1 /10

Szerinted hány pont?
( 1 Szavazat )

Tipikus maidenes galoppozást bírnak játszani, az énekes szinte érthetetlenül danol angolul, aztán az első dal refrénjének magas részeinél csuklottam fel először a röhögéstől. Addig sem volt az a dalospacsirta hősünk, de itt annyira erőlködik szegény MINDEN hanggal, annyira hamis (egyébként végig hamis az egész lemezen), hogy a sarokban kuporgó keresztespókom gyorsan beszőtte saját magát, hogy ne kelljen érzékelnie a rezgéseket. Még a gitár is ugyanazt a dallamot hozza, ami még jobban kihozza, hogy rossz. A dalban hallható gitárszóló hasonlóan vértelen, mint az addig hallottak.

A második dal szintén maidenes (micsoda meglepetés!), az ének továbbra is kegyetlenül hamis (mondjuk szegény énekesnek kb. annyi hangja van, mint amennyi oroszlánfóka éldegél a Szaharában). Nem mellesleg a gitárszóló ismét röhejes. Komolyan ezeket a futamokat szégyen lemezre felvenni. Ilyeneket otthon kell gyakorolni taktjelre, fél év múlva meghallgatni és pironkodva letörölni. Közben bejött a szobába az uram és mondta, hogy ez a szóló a Hallowed Be Thy Name (akar lenni) szinte egy az egyben. 2004-ben talán nem ezt kellene már másolni... Felteszem, a többi is hasonlóképpen "íródott".

Amúgy az egész lemez - szerintem már nem meglepetésszerűen - Maiden dalok kópiáit tartalmazza, kár, hogy csak a legalapabb témákat sikerült elcsenni a Nagy Hatástól, azt már nem, hogy mindezt élvezetes formába öntsék. Illetve megtanuljanak nem hamisan játszani/énekelni. Meg persze legalább egy atomnyi saját ötletet kitalálni. Unalmas, mint egy hónapon keresztül sóban-vízben főtt krumplin élni.

A csapat 1999 óta borzolja a hallgatók idegeit, két Németországban élő görög srác hozta össze, akkor még Maiden cover bandaként dolgoztak (nahát!), utána találták ki, hogy ideje saját dalokat írniuk (hiba volt). A demóik fergeteges sikert arattak állítólag az interneten. Ezt akár el is hiszem, mert ott bármi lehetséges. Aztán megtalálták a Sonic Age-et. Elképzelni nem tudom, ki ülhet ennél a kiadónál, aki bizalmat szavazott nekik. A fülét szerintem benőtte a szőr. Vagy beszőtte a pókom.

A zenekart életfogytig Iron Maiden dalok játszására ítélem, addig, amíg legalább a Maiden tagok bármelyikének a kisujjáig felérnek. Sokáig fog tartani...

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Nickelback - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. november 8.

 

Fates Warning - Budapest, A38, 2013. október 16.

 

Leander Rising - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. február 7.

 

Voivod - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

Wisdom - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Whitesnake Tribute Band - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. május 4.