Shock!

március 30.
hétfő
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Linkin Park: Live In Texas

Kövezzetek meg, de nekem tetszik mindkét Linkin Park lemez. Pedig a metalon belül csúnyán popzene, tudom, meg ciki is, meg minden, de ha már popzene, akkor inkább legyen ez, mint a vonagló playback-huszárok meg Kozsó, nem? A srácok a két sorlemez és a remix-album után már össze tudtak hozni egy közel egy órás műsort, és máris úgy gondolták (ők vagy a menedzsereik), ebből bizony újabb adag zöldhasút össze lehet kaszálni.

megjelenés:
2003
kiadó:
Warner
pontszám:
8 /10

Szerinted hány pont?
( 6 Szavazat )

Mondjuk érdekes ötlet, hogy a kiadvány a DVD-re van kihegyezve, ahol koncertvideo formájában 17 nóta szerepel, míg a mellé adott audio cd-n ennek egy 12 nótás kivonata hallható. Vicces az is, hogy a felvételek szerint még kora esti verőfényben kezdődik a koncert, így a kiskorúakat is simán el tudta hozni anyu és apu, aztán az esti imára haza is értek a pulyka mellé, csak a többiek maradtak a további zenekarokat is megnézni (mivel a felvétel a Metallica, a Deftones és a Limp Bizkit társaságában lezajlott Summer Sanitarium turnén készült).

A zenekaron egyébként semmi sem múlik, hozzák azt, amit a lemezen is (kissé túl sterilen is, csak remélni merem, hogy az élő teljesítmény azért több volt mint az utómunka), helyenként egész ügyesen nyúltak bele a dalok eredeti szerkezetébe. Néhol a Reanimation-féle remix dolgokat is belecsempészik az eredeti akkordok közé, máshol tök friss ötletekkel javítják fel az anyagot - végülis, a profi hangzás miatt belenyúlás és közönségzaj nélkül tényleg olyan lenne, mintha az eredeti cd-re playbackelnének. A záró One Step Closerben például most ott van a Reanimation-ös, Jonathan Davis-es középrész is, bár messze nem annyira ütős. Viszont a nóták többsége tényleg fílinges, a Papercut-ot vagy a Faint-et gumisága ellenére jó hallgatni, a By Myself meg kifejezetten tetszik, pedig reppelnek benne... Orvost!

A bandát cikizők jót szórakozhatnak az ultra-keménykedésen, ahogy a buli végén Joe Hahn, az ázsiamerikai pufi DJ, amolyan vérbeli rocksztárként a földhöz vágja a lemezjátszóját: hihihi, gumihendrix a XXI. századból... A banda arcán egyébként nem túl sok érzelem látszik, szóval látványban ne számítson senki giga-metal színpadszántásra és hajlengetésre (haj híján főleg).

Profi marketingmunka, hallgatható és hangulatos gumirock tízen túliaknak, de tulajdonképpen innenieknek is, akár szülői felügyelet nélkül.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Rise Against - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Sting - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 30.

 

Thaurorod - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Overkill - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Accept - Budapest, Club 202, 2011. február 2.

 

30 Seconds To Mars - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 13.