Shock!

február 20.
szerda
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés
Shockmagazin

Linkin Park: Live In Texas

Kövezzetek meg, de nekem tetszik mindkét Linkin Park lemez. Pedig a metalon belül csúnyán popzene, tudom, meg ciki is, meg minden, de ha már popzene, akkor inkább legyen ez, mint a vonagló playback-huszárok meg Kozsó, nem? A srácok a két sorlemez és a remix-album után már össze tudtak hozni egy közel egy órás műsort, és máris úgy gondolták (ők vagy a menedzsereik), ebből bizony újabb adag zöldhasút össze lehet kaszálni.

megjelenés:
2003
kiadó:
Warner
pontszám:
8 /10

Szerinted hány pont?
( 6 Szavazat )

Mondjuk érdekes ötlet, hogy a kiadvány a DVD-re van kihegyezve, ahol koncertvideo formájában 17 nóta szerepel, míg a mellé adott audio cd-n ennek egy 12 nótás kivonata hallható. Vicces az is, hogy a felvételek szerint még kora esti verőfényben kezdődik a koncert, így a kiskorúakat is simán el tudta hozni anyu és apu, aztán az esti imára haza is értek a pulyka mellé, csak a többiek maradtak a további zenekarokat is megnézni (mivel a felvétel a Metallica, a Deftones és a Limp Bizkit társaságában lezajlott Summer Sanitarium turnén készült).

A zenekaron egyébként semmi sem múlik, hozzák azt, amit a lemezen is (kissé túl sterilen is, csak remélni merem, hogy az élő teljesítmény azért több volt mint az utómunka), helyenként egész ügyesen nyúltak bele a dalok eredeti szerkezetébe. Néhol a Reanimation-féle remix dolgokat is belecsempészik az eredeti akkordok közé, máshol tök friss ötletekkel javítják fel az anyagot - végülis, a profi hangzás miatt belenyúlás és közönségzaj nélkül tényleg olyan lenne, mintha az eredeti cd-re playbackelnének. A záró One Step Closerben például most ott van a Reanimation-ös, Jonathan Davis-es középrész is, bár messze nem annyira ütős. Viszont a nóták többsége tényleg fílinges, a Papercut-ot vagy a Faint-et gumisága ellenére jó hallgatni, a By Myself meg kifejezetten tetszik, pedig reppelnek benne... Orvost!

A bandát cikizők jót szórakozhatnak az ultra-keménykedésen, ahogy a buli végén Joe Hahn, az ázsiamerikai pufi DJ, amolyan vérbeli rocksztárként a földhöz vágja a lemezjátszóját: hihihi, gumihendrix a XXI. századból... A banda arcán egyébként nem túl sok érzelem látszik, szóval látványban ne számítson senki giga-metal színpadszántásra és hajlengetésre (haj híján főleg).

Profi marketingmunka, hallgatható és hangulatos gumirock tízen túliaknak, de tulajdonképpen innenieknek is, akár szülői felügyelet nélkül.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

The Winery Dogs - Budapest, Barba Negra Music Club, 2016. február 17.

 

Within Temptation - Budapest, PeCsa Music Hall, 2014. március 14.

 

Voivod - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

Slayer - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

Orphaned Land - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.

 

Wendigo - Budapest, Pesti Est Café, 2004. május 15.