Shock!

május 18.
szerda
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Limp Bizkit: Significant Other

Nemrégiben nyertem egy CD-t valami netes játékon. Pár nap alatt ide is ér Angliából a lemez sértetlenül, míg az előző Shock!-ból egy adag két hétig keringett Pesten, aztán visszament a feladóhoz Debrecenbe hiányosan, sérülten, pedig a címzés tökéletes volt. Hiába, itthon a postai szolgáltatás csak drágul, maga a szolgáltatás pedig egyre rosszabb. E kis kitérő után jöjjön a zene.

megjelenés:
1999
kiadó:
Interscope
pontszám:
5 /10

Szerinted hány pont?
( 23 Szavazat )

Amerika első számú metal csapataként illik aposztrofálni mostanában a Limp Bizkitet. Hát, nemtom. Nekem azért ez egy kicsit sántít. Az én ízlésem szerint egy igazi metal csapat nem rappel, nincs tele hip-hop ritmusokkal, nem csak ízelítőként raknak bele gitárt, nincs tele a lemeze samplerekkel és loopokkal, és nincs olyan dala, amiben árnyéka sincs a gitárnak. Na de nem is vagyok amerikai.... szerencsére. Odaát meg lehet etetni a népet bármivel. A Limp Bizkittel is. Mindez nem jelenti azt, hogy ez a lemez rossz lenne, mert nem az, de annyira ezért nem ájultam el tőle. Az intro puttyogása után nyomul a banda, jön az arcunkba a mélyre hangolt gitár, a basszus, stb. Aztán a gitár el is tűnik. És általában ez így folytatódik minden számban. Sajnos.

Igazán tetszetős dal számomra a Nookie, 9 Teen 90 Nine, Trust? Viszont van pár nóta ami nagyon gyér: Re-arranged, N 2 Gether Now (ez egyenesen rettenetes), A Lesson Learned ezek popdalok vagy mik, semmi közük a metalhoz. Igazándiból meglehetősen unalmas egy lemez. Még a multimédiás rész sem lendíti fel igazán.

Ez egy olyan metal album, amelyen igen kevés a metal. Annál több az eladhatóság. És ilyen atom hangzás nélkül még eladni sem lehetne...

 

Hozzászólások 

 
+7 #2 Codename333 2014-06-29 19:07
remek lemez.Kár hogy csak msot találtam meg ezt a kritikát......Kár hogy nem szeretitek a Bizkitet...
Idézet
 
 
-3 #1 Darius 2011-06-10 11:53
nem tudom miért kell őket lehúzni, nem érdemlik meg.
ha választani kellene mondjuk valamilyen metal banda, teszem azt Sabbath, Dio, Manowar, vagy Hip-Hop közül, hát akkor a Hip-Hopot választanám értelemszerűen.
mindenkinek mást jelent a Metal kifejezés.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Anna Murphy - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2013. július 9.

 

Lillian Axe - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Helstar - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Wendigo - Budapest, Rocktogon, 2007. április 29.

 

Wendigo - Budapest, Kultiplex, 2007. január 12.