Shock!

október 15.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Julia: Songs About Decay

Nem mondom, hogy bizalomgerjesztő nevet választott magának ez az osztrák csapat, infót (legalábbis angol nyelvűt) találni róluk szinte képtelenség, németül meg kukkot sem értek, így csak annyit tudok elmondani róluk, hogy osztrákok.

megjelenés:
2004
kiadó:
Monkey Music / CLS
pontszám:
7 /10

Szerinted hány pont?
( 0 Szavazat )

A zene punkos rocknrollként indul, az első dalban a gitárszóló meg slide gitáros, ami nem szokványos ebben a műfajban. Lendületes, metalos is eléggé, a második dal még punkosabb, a lazább, divatos, offszpringes fajtából. Aztán valahogy szép lassan el is veszítik ezt a fajta punkosságot, legalábbis kevés helyen tér vissza erős formában. Persze azért olykor túlmutatnak zeneileg egy átlagos divatpunk zenekarnál, van benne egy csipet emo. A hangszeresek nem rosszak, mint produkció érett és összefogott, csak ugye annyira nem jellegzetes, hogy a stílus rajongóin kívül túlságosan sok vizet zavarjon. Van pár nyugisabb dal is, akusztikus is, szóval nem csak a kettő-négyre, alapdzsidzsire éhes hallgatók igényeit elégítik ki.

A hangzás kifogástalan, a frontborító se szokványos. Korrekt album, kevés érdekes mozzanattal, valahogy nekem jellegtelen a zene, bár tény, hogy akadtak érdekesebb pillanatai, pl. a Distance című dal. Ez valahogy ki is lóg a többi szerzemény közül, kicsit pszichedelikusan modernmetalos. A záró dal is érdekes, van benne feeling.

Inkább a metalos, laza zenék kedvelőinek ajánlott, lehet vele próbálkozni, azért korántsem bénák...

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Devin Townsend Project - Budapest, Barba Negra Music Club, 2015. március 12.

 

Anna Murphy - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Slayer - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

Dark Tranquillity - Budapest, Dürer Kert, 2010. október 14.

 

ZZ Top - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2009. október 15.

 

Wendigo - Budapest, Kultiplex, 2006. október 14.