Shock!

december 15.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés
Shockmagazin

Grave Digger: Tunes Of Wacken

Nem egy olyan ismert zenekar létezik, amelyekről tudom, hogy illene legalábbis jobban ismernem őket - ha már a rajongóik közé nem tartozom - és ilyenkor egy válogatás vagy egy koncertalbum mindig kapóra jöhet. A germán Sírásó esetében sajna úgy néz ki minden hiába, mert ez az abszolút "hazai pályán", Wackenben rögzített élő felvétel se késztetett arra, hogy azonnal beleássam magam a csapat bő két évtizedes munkásságába.

megjelenés:
2001
kiadó:
Gun / BMG
pontszám:
7 /10

Szerinted hány pont?
( 1 Szavazat )

Nem az anyag minősége hagy kívánnivalót maga után, arról van csupán szó, hogy nekem ezek a hol vágtázós, hol trappolós és totális antiénekkel kísért harci indulók túl egysíkúak. Zeneileg minden megvan bennük, amit a hagyományos német metalról eddig is tudtunk, és ha egy, az én fülemnek barátságosabb énekhanggal szólalnának meg, én is mindjárt kedvezőbben tudnék nyilatkozni róluk. Chris Boltendahl smirglizése azonban a stúdiólemezeken is lezsibbaszt, így élőben meg pláne hiányolom az igazi dallamokat, leszámítva azt a néhány pillanatot, amikor Chris valóban tiszta hangokat hallat. Rock'n'Rolf, a kalózvezér hozzá képest maga Rob Halford...

Az album egyébként a '93-as The Reaperrel indult időszak dalaiból szemezget (a korai évekből egyedül a Heavy Metal Breakdown van itt), profin szól (egyedül talán a nép hangja lehetne erősebb a közönség-énekeltetős részeknél a számok közben) - jómagam, ha az eddig látott wackeni bulikat, a fesztivál hangulatát akarom felidézni, biztosan nem ezzel a CD-vel teszem majd.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Anthrax - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Die Krupps - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

Pain of Salvation - Budapest, A38, 2010. október 24.

 

Whitesnake Tribute Band - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. május 4.

 

Wendigo - Budapest, Petőfi Csarnok, 2008. október 31.