Shock!

június 27.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés
Shockmagazin

CD kritika tartalomböngésző

0-9ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ

Goatwhore: Blood For The Master

Nna kérem, itt a friss csomag: príma, varacskos, régisulis black'n'roll a teljességgel szalonképtelen Goatwhore-tól, egészen pontosan az ötödik a sorban. Az a típusú történet, ami vagy elsőre meggyőz, vagy – mint a leprást – viszolyogva elkerülöd. Túl azon, hogy Sammy Duet (ex-Crowbar, Acid Bath) és Ben Falgoust (Soilent Green) neve önmagában mennyit dob a respekten, a New Orleans-i alakulat legkésőbb a 2009-es, Carving Out The Eyes Of God névre hallgató kirohanásával bizonyította, hogy helye van a színtéren. Az utóbbi időben egyre több és nagyobb kapu nyílt meg a sátánista pocsolyamalacok előtt, az új anyag pedig legrosszabb esetben is megerősíti pozíciójukat.

Nem zárom ki persze, hogy Sammy és brigádja halálosan komolyan gondolja ezt a krisztusszaggató nordic walkingot, az én szám leginkább mégis széles mosolyra szalad a fűrészelés első pillanatától kezdve. Bárhogy legyen, a zene önmagában is megállja a helyét, gyenge pont nincs a csapatban, az arcok kő őszinték és hitelesek. Innentől kezdve viszont kábé annyira lehet okosan véleményezni a Blood For The Mastert, mint akár egy új Motörhead sorlemezt, mely ősmasszívumhoz egyébként ezer szállal kötődnek: Lemmyék öröksége az újkori Goatwhore albumokon messze erősebben kidomborodik a vegytiszta black/death hatásokhoz képest. Dalokat (?) kiemelni pedig újfent semmi értelme, jó szokás szerint egyben hallgattatja magát a 2012-es hangverseny is.

megjelenés:
2012
kiadó:
Metal Blade
pontszám:
8 /10

Szerinted hány pont?
( 16 Szavazat )

A pontszám azért annyi, amennyi, mert ha a The Wörld Is Yours és mondjuk a Carpathian Forest Black Shining Leatherje egy-egy kerek tízes (mert az), akkor ez objektíven nem lehet több. Nem a Duet/Falgoust Művek találta fel a faéket, és ezzel egyáltalán nincs probléma, amíg a már említett ismérvek helytállóak. Ráadásul a Hate Eternal főnök Erik Rutannek köszönhetően Sammyék úgy is szólnak, ahogy kell: otromba, arcbamászó, de minden hangszert tekintve minőségi, karakteres módon.

A Goatwhore idén is letette az asztalra a kötelezőt, jöhet a lényeg, a vég nélküli turné – és valljuk be, az öreg kontinensre most nagyon is ráférne egy efféle seggberugdosás. Nem múló szeretettel várjuk őket egy koncertre.

 

Hozzászólások 

 
+3 #2 lebanull 2014-04-16 09:47
kifejezetten jó lemez lett de a soilent green és az acid bath árnyékában...
Idézet
 
 
#1 Equinox 2012-03-16 19:00
Wörld Is Yours kerek 10-es? Na neee :)
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

The Winery Dogs - Budapest, Barba Negra Music Club, 2016. február 17.

 

Alter Bridge - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Leander Rising - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. február 7.

 

Thaurorod - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Accept - Budapest, Club 202, 2011. február 2.

 

Orphaned Land - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.