Shock!

október 28.
szerda
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

CD kritika tartalomböngésző

0-9ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ

Goatwhore: Blood For The Master

Nna kérem, itt a friss csomag: príma, varacskos, régisulis black'n'roll a teljességgel szalonképtelen Goatwhore-tól, egészen pontosan az ötödik a sorban. Az a típusú történet, ami vagy elsőre meggyőz, vagy – mint a leprást – viszolyogva elkerülöd. Túl azon, hogy Sammy Duet (ex-Crowbar, Acid Bath) és Ben Falgoust (Soilent Green) neve önmagában mennyit dob a respekten, a New Orleans-i alakulat legkésőbb a 2009-es, Carving Out The Eyes Of God névre hallgató kirohanásával bizonyította, hogy helye van a színtéren. Az utóbbi időben egyre több és nagyobb kapu nyílt meg a sátánista pocsolyamalacok előtt, az új anyag pedig legrosszabb esetben is megerősíti pozíciójukat.

Nem zárom ki persze, hogy Sammy és brigádja halálosan komolyan gondolja ezt a krisztusszaggató nordic walkingot, az én szám leginkább mégis széles mosolyra szalad a fűrészelés első pillanatától kezdve. Bárhogy legyen, a zene önmagában is megállja a helyét, gyenge pont nincs a csapatban, az arcok kő őszinték és hitelesek. Innentől kezdve viszont kábé annyira lehet okosan véleményezni a Blood For The Mastert, mint akár egy új Motörhead sorlemezt, mely ősmasszívumhoz egyébként ezer szállal kötődnek: Lemmyék öröksége az újkori Goatwhore albumokon messze erősebben kidomborodik a vegytiszta black/death hatásokhoz képest. Dalokat (?) kiemelni pedig újfent semmi értelme, jó szokás szerint egyben hallgattatja magát a 2012-es hangverseny is.

megjelenés:
2012
kiadó:
Metal Blade
pontszám:
8 /10

Szerinted hány pont?
( 16 Szavazat )

A pontszám azért annyi, amennyi, mert ha a The Wörld Is Yours és mondjuk a Carpathian Forest Black Shining Leatherje egy-egy kerek tízes (mert az), akkor ez objektíven nem lehet több. Nem a Duet/Falgoust Művek találta fel a faéket, és ezzel egyáltalán nincs probléma, amíg a már említett ismérvek helytállóak. Ráadásul a Hate Eternal főnök Erik Rutannek köszönhetően Sammyék úgy is szólnak, ahogy kell: otromba, arcbamászó, de minden hangszert tekintve minőségi, karakteres módon.

A Goatwhore idén is letette az asztalra a kötelezőt, jöhet a lényeg, a vég nélküli turné – és valljuk be, az öreg kontinensre most nagyon is ráférne egy efféle seggberugdosás. Nem múló szeretettel várjuk őket egy koncertre.

 

Hozzászólások 

 
+3 #2 lebanull 2014-04-16 08:47
kifejezetten jó lemez lett de a soilent green és az acid bath árnyékában...
Idézet
 
 
#1 Equinox 2012-03-16 18:00
Wörld Is Yours kerek 10-es? Na neee :)
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

Uriah Heep - Budapest, PeCsa Music Hall, 2013. szeptember 21.

 

Mercenary - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Wisdom - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Dark Tranquillity - Budapest, Dürer Kert, 2010. október 14.

 

30 Seconds To Mars - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 13.

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 8.