Shock!

október 15.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Fatal Force: Fatal Force

A Fatal Force az MTM kiadó egyik új üdvöskéje, és kissé ki is lóg a kiadó dallamos hard rock csapatai közül. Ugyan a hatásaik között bizonyára ott a Whitesnake is, de legalább ugyanannyi Evergrey, vagy Masterplan íz is került a levesükbe.

megjelenés:
2006
kiadó:
MTM / Musicworld 2000
pontszám:
9 /10

Szerinted hány pont?
( 1 Szavazat )

A banda alapja egyértelműen az énekhang, amelynek tulajdonosát Mats Levén néven ismerik (Malmsteen, At Vance, Therion, estébé estébé). A mai európai metal énekesek élbolyába tartozó úriember ezen a lemezen is leénekli a csillagokat karcos, megannyi oktávon át ugrándozó hangján. A zene legjavát a dán gitáros, Torben Enevoldsen jegyzi, aki az erősebb fajta hard rock ízeket keveri a modern európai metal súlyosabb riffjeivel.

Aki Jorn Lande mellett igazi, klasszikus alapokon nyugvó, mégis modern metal lemezre vágyik ultrajó énekessel, feltétlenül kutasson a Fatal Force anyaga után. A nyitó Caveman dohogó kétlábgépei, zakatoló riffjei és a legnagyobbakat idéző éneklés kapásból megrezegteti a gyanútlan gatyaszárakat, a Domino középtempójában a gitárszóló is briliáns, a lassan de elegánsan építkező Far Away pedig olyan szépen nyílik ki, mint a frissen olajozott kertkapu. A modernebb hatások terén az Englund Műveket megszégyenítően induló Eye To Eye-t, vagy a "málházósabb", Masterplantól megszokott figurákat felvonultató No Question érdemel figyelmet, a dallampártiak pedig a már említett Far Away, vagy az Insanity alatt sírják tele a kispárnát.

Ugyan összességében ez a lemez sem reformálja meg a műfajt, de a lehető legjobb alkatrészekből és a legkiválóbb receptek szerint gyúrták egybe ezt a tíz dalos bemutatkozó anyagot. Feltétlenül ajánlott "mindenkinek, aki szereti" a felsorolt hatások illetve párhuzamok bármelyikét.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Slipknot - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

Royal Hunt - Budapest, A38, 2014. március 13.

 

Uriah Heep - Budapest, PeCsa Music Hall, 2013. szeptember 21.

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2013. július 9.

 

Wendigo - Budapest, Petőfi Csarnok, 2008. október 31.

 

Wendigo - Budapest, Rocktogon, 2007. április 29.