Shock!

október 03.
hétfő
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Dissection: Live Legacy

Már megint koncertlemez - mármint megint koncertlemezről írok ma - és ismét tartalmazza a cím a live szócskát. Miért nem lep ez meg? A Dissection legendás név, legalábbis bizonyos körökben, más körökben azt sem tudják, hogy eszik vagy isszák őket.

megjelenés:
2003
kiadó:
Nuclear Blast / HMP
pontszám:
7 /10

Szerinted hány pont?
( 10 Szavazat )

Akik ismerik a csapatot, azt is tudják, hogy a kilencvenes évek közepén jelent meg stúdiólemez utoljára tőlük, majd az egyik tagot hűvösre vágták egy ideig, nem éppen garázdaságért. Kedves emberek gyülekezete lehet...

Nos, a zene is legalább ilyen - gyilkos. Mivel csak két albumot adott ki a zenekar, nem válogathattak túl nagy repertoárból a koncerteken, erre a lemezre is csak hét tétel került fel, ami nem túl sok. Ha jól tudom a gyári cd-ken van még plusz két szám is. Kissé furcsa számomra, hogy a számok között lekeverik a közönségzajt, két csendes áhítattal teli másodpercig várhatunk, míg felcsendül a következő opusz. Különös koncepció ez egy koncertlemez esetében. Nem kicsit töri meg a hangulatot, mikor éppen beleélnéd magad, jön egy vödör jeges matéria a nyakadba emígy. Amúgy mindezek ellenére sokkal inkább koncertlemez-hangulata van, mint a Kreatornak, ez sem szól rosszul, meg biztos ezen is bütyköltek utólag, de megmaradt egy kis nyersesség a hangzásban, ami a Kreatorból hiányzik.

A koncertet amúgy még a kilencvenes években rögzítették, egy wackeni fesztiválon, eddig kalózkoncertként forgott közkézen, a gyűjtők foghatják is a fejüket, oda a kuriózum-értéke a felvételnek. Kult ide, kult oda, annyira nem fogott meg ez a zene, főleg a kiábrándító lehalkítgatással, azért a rajongók bátran rajonghatnak továbbra is, főleg, hogy elvileg lesz új stúdiólemez is.

 

Hozzászólások 

 
+1 #1 Carrast 2018-02-10 00:43
2018 ban olvasni ezt a cikket kicsit fura...
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

Orphaned Land - Budapest, Club 202, 2013. október 4.

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Slayer - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

Apocalyptica - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. február 23.

 

Amorphis - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.

 

Solar Scream - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.