Shock!

október 20.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés
Shockmagazin

Deströyer 666: Cold Steel... For An Iron Age

Az ausztrál Deströyer 666 trió nem egy mindennapi társulat. Bőrszerkók, szegecses csuklószorítók, töltényövek láthatók rajtuk, meg minden egyéb, ami a thrash metal nyolcvanas évekbeli virágkorának kísérőjelensége volt. Ugyanígy a muzsika is leginkább európai ízű retro thrashként írható le, amelyből a mai black hordák is rengeteget merítenek.

megjelenés:
2002
kiadó:
Season Of Mist
pontszám:
7 /10

Szerinted hány pont?
( 2 Szavazat )

Apropó, Terje Refsnes producerrel (Enslaved, Gehenna, Carpathian Forest stb.) dolgozott a csapat ez alkalommal, persze ettől még nem tolódott a zene blackesebb irányba. Sikerült ellenben úgy megidézni annak a bizonyos kornak a jellegzetes stílusát és hangzását, hogy mindez az új évezred hajnalán se tűnjön elavultnak. A tempók nagy átlagban nem mondhatók nyaktörőnek (nem mintha ez hiányosság lenne), viszont reszelős riffekben, éles váltásokban és csordavokálokban nincs hiány. Ének címszó alatt agresszív szövegköpködés/harákolás szól, olykor megeffektezve, betorzítva.

A számcímek illetve a dalszövegek megint csak az adott időszak lenyomatai, eredetiséget vagy magasröptű gondolatokat ne is várjon senki. Ennek a szenvedélyének hódol tehát 1994 óta a Deströyer 666. A gyökereikhez naprakész megszólalással visszatért Destruction vagy Kreator mellett a fiatalabb korosztálytól nemigen hallani hasonlót ebben a formában, szóval jó tudni, hogy ilyen is van...

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Testament - Budapest, Zöld Pardon, 2013. június 24.

 

Jeff Loomis - Budapest, Dürer Kert, 2012. november 11.

 

Portnoy, Sheehan, MacAlpine, Sherinian - Budapest, PeCsa Music Hall, 2012. október 19.

 

Helstar - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Die Krupps - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

Pain of Salvation - Budapest, A38, 2010. október 24.