Shock!

október 30.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Arsis: A Celebration Of Guilt

Az Arsis sem a könnyedebb zenék kedvelőit célozta meg, brutális, ámde mégis dallamokat rejtő death metaljuk igen hatásos módszerrel borotválná le egy egész mammutcsorda bundáját, pedig a formációban csak ketten vannak: James Malone (gitár, basszusgitár, vokál) és Michael Van Dyne (dobok).

megjelenés:
2005
kiadó:
Earache
pontszám:
6,8 /10

Szerinted hány pont?
( 1 Szavazat )

Jelen lemez is az Earache újra kiadott dolgai közé tartozik, hiszen az A Celebration Of Guilt már 2004-be megjelent a Willowtip kiadónál (azóta már 2006-os albumuk is kiadódott). Brutalitásuk mellett (ahogy az elején említettem) némi dallamosság is felfedezhető a dalokban – persze természetesen csak a gitártémák, és szólók tekintetében. A hörgés igazi vad, acsarkodós fajta, olykor már blackbe hajlik.

Aki kedveli a dallamos, dalcentrikus, szólóktól hemzsegő, ám mégis rendkívül összetett death metalt, azoknak (de csakis a műfaj rajongóinak!) ajánlott az Arsis. Valahogy végig az volt az érzésem, a srácok régivágású heavy metalon nőttek fel, és valami olyasmit akarnak játszani, csak a lehető legbrutálisabb formában. Bizarr módon még egy csepp hardcore mentalitást is érzek a dalokban – vagy talán a hangulatban. Talán csak azért, mert a hardcore-osok is most fedezik fel true metalos gyökereiket és azt kalapálják össze az old-school világ nyers brutalitásával.

Nem hagy pihenni az Arsis e lemezen, tömények mint a három napos tejbegríz. A végére talán már picit fárasztó is ez a fajta monumentális reszelés. Számomra kicsit tényleg túl sok is, ezért a kezdeti lelkesedés úgy a lemez egyharmadánál már erősen fogyatkozott is. Aki vég nélküli kétlábdobot akar hallgatni negyvenöt percig, ne habozzon, vásároljon Arsist!

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Royal Hunt - Budapest, A38, 2014. március 13.

 

Uriah Heep - Budapest, PeCsa Music Hall, 2013. szeptember 21.

 

Sting - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 30.

 

K3 - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Heathen - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Wendigo - Budapest, Wigwam, 2005. február 16.