Shock!

december 08.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Armored Saint: Nod To The Old School

Ínyenceknek való válogatást hozott ki 2001-ben a holtából szerencsésen feltámadt Armored Saint. Turkáltak egy keveset a srácok, és az orrunk alá toltak egy régi demókkal, feldolgozásokkal, új számokkal és más érdekességekkel megtömött korongot. Jó sűrűn telipakolták a cd-t, az biztos! A szimpla verzión 18 dal, a duplán 19, + 4 videoklip szerepel. Nyamm.

megjelenés:
2001
kiadó:
Metal Blade
pontszám:
10 /10

Szerinted hány pont?
( 4 Szavazat )

Rögtön két vadiúj szerzeménnyel nyitnak (Real Swagger és Unstable), utóbbinak olyan a refrénje, hogy patakokban csorog tőle a nyálam, utánuk a March of the Sain idei verziója, majd egy Robin Trower és egy Judas Priest feldolgozás (Day of the Eagle és Never Satisfied). Eztán következik a Tainted Past hangulatos akusztikus átirata, majd a régi demókról és EP-kről néhány szám, és két koncertfelvétel is a tavalyi turnéról.

A demók közül az 1983-as felvételek a legérdekesebbek, már csak mint kordokumentumok is - még Dave Prichard gitárossal - stílusilag teljesen az akkori korai Metallica/Megadeth fémjelezte vonalon mozogtak, mai füllel rendkívül nosztalgikus hatásúak, viszont el kell ismerni, hogy már akkor is feelinges dalokat tudtak írni, és John Bush hangján érezni lehetett, hogy mekkora torok lesz később... A másik demós korszak az 1989-es, már teljesen tipikus zenével és bazi jó számokkal, John Bush meg olyanokat énekel, hogy... Nem csodálom, hogy az Anthraxosok lecsaptak rá. Joey Vera a másik isten, mondanom sem kell. Egy darab '88-ból származó dal is felkerült a korongra a '98-asok közé felüdülésképpen. A felvételek minősége változó, a régebbieké természetesen nem úgy szól, mintha egy mai stúdióból jöttek volna ki, de nem is ez a lényeg, örüljünk, hogy egyáltalán megmaradtak ezek a felvételek és kiadták őket újra. Ráadásnak a borítóban megcsodálhatjuk a zenekari tagok gyermekkori fotóit, milyen helyes kissrácok voltak, aztán mekkora vaddisznó arcokká fejlődtek...

Remek válogatás, rajongóknak kötelező, mezei érdeklődőknek is érdekes lehet, hisz nem mindennapi arcok zenélnek itt együtt... Ne felejtsük, idén 20 (!) éves a zenekar! Az ötlet és a "régiségek" miatt tizes.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Helstar - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Sting - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 30.

 

K3 - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Dark Tranquillity - Budapest, Dürer Kert, 2010. október 14.

 

Winger - Budapest, A38, 2009. december 9.

 

Wackor - Budapest, Süss Fel Nap, 2006. április 25.