Shock!

január 25.
hétfő
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

CD kritika tartalomböngésző

0-9ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ

Another Way: Az idő rövid története

anotherway_azidoBékés négy év elteltével ismét grindol. A fiatal és lendületes Another Way Délkelet-Magyarországról emeli magasba újfent az extrém zene dühösen lobogó zászlaját, és köpi a korrupt világ arcába haragját. A 2009-es Holtágak az ártérben is egy méregzöld anyag volt, de mintha ezúttal csak tovább harapózott volna a fiúkban a társadalommal szembeni csalódottság. A trió viszont ahelyett, hogy letette volna a lantot és Depresszió vagy Kárpátia koncerteken amortizálná szervezetét és elméjét, inkább még görcsösebben kapaszkodott bele hangszereibe, és leszállított egy újabb hangos ökölcsapást.

A csapat ezúttal is a hardcore/grindcore vonalon mozog, rengeteg punkos dühvel, ám a death metalos hatás mintha visszaszorult volna némileg, koherensebbé téve a lemezt. A korong címét a zenekar egy Stephen Hawking könyvről kölcsönözte, ami az anyag huszonkét és fél perces hosszát tekintve jó választásnak tűnik.

megjelenés:
2013
kiadó:
Szerzői kiadás
pontszám:
7 /10

Szerinted hány pont?
( 12 Szavazat )

Ha egy szóval kéne jellemeznem a lemezt, akkor az a dinamikus lenne. Nincs egy pillanatnyi leállás, az irányzat rajongói nemigen fogják az órájukat lesegetni hallgatás közben. A borító és az első, Generációs vádak című tétel bevezetője szép utalás az együttes egészséges hazaszeretetére. A nyitó dal egyébként egy hamisítatlan grind darab, a Napalm Death művelte hasonlóan ezt a villámstílust még a korai időkben. Nem hiányoznak innen a hardcore-os csordavokálok sem, s ezt a vonalat erősítik a keményen társadalomostorozó dalszövegek is. Itt persze ne valamiféle érettnek feltüntetett, valójában csak kamaszkori lázadással nyakon öntött hungarista Amerika-ellenes katyvaszra gondoljunk. Az Another Way ennél szerencsére komolyabb gondolkodású emberekből áll.

Vannak persze a lemeznek érdekes illetve kiemelkedő pontjai is. Ilyen például a sötét hangulatú Aranykorban újra és újra, a rövidsége (még két perces sincs) ellenére is kerek és változatos Korszellem, vagy a totál death metalosan indító, kísérteties Iskola a határon. Van, ahol azt is megfigyelhetjük, milyen egyedi módon keveri a csapat a különféle stílusokat. Így az Emlék a jövőről, ahol a zenekartól megszokott grind/HC futamokon, tempókon és a punkos basszustémákon túl még egy hagyományosabb metalos kiállást is kapunk. A legfogósabb témával talán a Száműzve az emlékeimbe című dalt ruházták fel, itt azért két dolog ötlik szembe: az egyik, hogy a zenekarnak jó érzéke van a dallamok írásához, a másik pedig, hogy ezt gyakrabban kellene kamatoztatni.

Korrekt anyag Az idő rövid története, de érzésem szerint ez a lemez inkább tekinthető az előző folytatásának, mintsem egy újabb szintnek. A Holtágak változatosabb volt, míg az új mű kiérleltebb. A banda tehát megbízhatóan hozta a tőle elvárható színvonalat, s aki eddig kedvelte a zenéjüket, az most sem fog csalódni bennük.

 

Hozzászólások 

 
#3 Aladin 2013-08-16 04:49
Tisztességes kis punkzene kicsit felturbózva.
Idézet
 
 
+3 #2 Pajor Péter 2013-08-14 10:13
Na ezt is a kritika miatt olvastam el most meg hallgatom eddig a Korvajúdás meg az Aranykor jön be. Pedig nem is igazán a stílusom de húzós nagyon!
Idézet
 
 
+5 #1 Bandi / AW 2013-08-14 09:25
Ez a lemez nem jelent meg fizikai formátumban (egyelőre). Így meghallgatható itt: http://anotherway666.bandcamp.com/

És letölthető mp3-ban itt: http://www.mediafire.com/download/9c9vjoaclflydaq/Another+Way+-+Az+id%C3%B6+r%C3%B6vid+t%C3%B6rt%C3%A9nete+%5B2013%5D.zip

A szövegek pedig itt találhatóak: https://www.facebook.com/anotherway666/posts/570319333012139

Köszönjük az írást!
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

Eric Martin - Budapest, PeCsa Music Café, 2013. március 9.

 

Motörhead - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Mátyás Attila Band - Budapest, A38, 2011. július 2.

 

Apocalyptica - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. február 23.

 

Helloween - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Watch My Dying - Budapest, Kultiplex, 2007. július 11.