Shock!

október 29.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Another Way: Holtágak az ártérben

Tavaly megjelent nagylemeze bemutatására kért fel az Another Way nevű békési hc/grind banda, s utánajárva némi meglepetéssel fedeztem fel, hogy ez a fiatal csapat nem is olyan fiatal, hisz nyolc éve hallatták legelőször a hangjukat, a Holtágak Az Ártérben pedig immáron a csapat ötödik lemeze, s állításuk szerint stílusuk az idők során folyamatosan formálódott, alakult.

megjelenés:
2009
kiadó:
szerzői kiadás
pontszám:
7 /10

Szerinted hány pont?
( 2 Szavazat )

Korábbi dolgaikat előttem homály fedi, ám jelen kritika tárgya rendesen meglepett, s talán nem lövöm le a poént, ha már az elején elárulom, hogy pozitív értelemben.

A lemez húsz perces játékidején tizenhárom dal osztozik, ami grind mércével mérve teljesen rendben is van. A dalok pedig több, mint ígéretesek, hallatszik, hogy a csapat már külföldön is megmutatta, mit tud. Remek ötletek bújnak elő az egyperces darálások mélyéről, s én bizony a hardcore és grind alapokon túl egyéb irányzatokat is felfedezni vélek a békésiek zenéjében. Az Erőszakos Múlt, vagy a Visszafordíthatatlan deathes riffjei például nagyon jól állnak a srácoknak, a Tétova Lelkeket nyitó lassú őrlésről konkrétan olyan nevek ugrottak be, mint az Asphyx vagy a Hail Of Bullets. Mégis, amire aztán igazán nem számítottam volna egy grind lemeznél, az a Jövőképtelenség kőstoner riffje, amit sikerült igen lendületesen elővezetni. Az album nagyobb része persze a Napalm Death/Nasum vonalú grind aprítás, jó adag hardcore dühvel és némi punkos nyersességgel, mely elegy élőben előadva robbanhat igazán nagyot, s az őszinte, magyar nyelvű szövegek is sokat dobnak az összképen.

Az album innen tölthető le ingyen és térítésmentesen.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

Within Temptation - Budapest, PeCsa Music Hall, 2014. március 14.

 

Orphaned Land - Budapest, Club 202, 2013. október 4.

 

Eric Martin - Budapest, PeCsa Music Café, 2013. március 9.

 

Jeff Loomis - Budapest, Dürer Kert, 2012. november 11.

 

Thaurorod - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Heathen - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.