Shock!

október 27.
kedd
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Alpha Safari: Commercial Suicide

Igen, az itt balra a borító, nem egy dekóder kapcsolási rajza. Nyugodjatok meg, nagyobb változatban is rusnya. A zene amolyan indie/emo rock - ez eddig még nem annyira különleges -, ami viszont érdekesebbé teheti a dolgot az, hogy tulajdonképpen ismertebb arcok is zenélnek itt; a Misery Loves Company Patrick Wirénje (ének) és Uffe Cederlund (gitár) az Entombedból. Mondjuk az Entombed tagok fura elhajlásokra hajlamosak, azt tudhattuk eddig is.

megjelenés:
2004
kiadó:
Threeman Recordings
pontszám:
7 /10

Szerinted hány pont?
( 1 Szavazat )

Az első dal egész lendületes, meg úgy általában az összes többi, persze a kő metalosok nyilván tinglitanglinak tartják majd ezeket a refréneket, amelyek inkább a punk szemtelen lazaságát hordozzák magukon, csipetnyi indie-vel fűszerezve. A gitárok sincsenek tökig torzítva, inkább lengén szőrösek, mintsem medvebunda sűrűségűek. Ilyenek eszembe jutottak még a zene közben, hogy Queens Of The Stone Age, At The Drive In, Foo Fighters, szóval a lazább, inkább feelinges zenék kedvelőinek való.

Patrick a harmadik dalban olyannyira lelazult, hogy fals hangon bír danolni, de elnézzük neki, ide ez is elfér. Felbukkan persze néhány potenciális sláger a cd-n, noha azért nem egy alapvetés egyik sem. Profi hangulatzene, lehet rá bulizni is akár, egy jó klippel megtámogatva nagyobb sikerre is vihetik a dolgot annak ellenére, hogy vannak náluk jobb és eredetibb csapatok. Azért ez sem egy vészes lemez. A műfaj rajongóinak az ellenvetéseimmel ellentétben simán bevállalható (az én ízlésemnek túl punkos).

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Devin Townsend Project - Budapest, Barba Negra Music Club, 2015. március 12.

 

Psychotic Waltz - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Heathen - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Stratovarius - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Jerry Lee Lewis - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2010. október 31.

 

Wendigo - Budapest, Kultiplex, 2007. január 12.