Shock!

július 28.
szerda
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Abed: The Coming Of Soon

Ha azt mondom Izrael, senki sem a metalra gondol elsőként, de ha mégis, akkor az Orphaned Landnél több zenekar nem nagyon jut eszünkbe – én is izgatottan bontottam fel a borítékot, vajon miféle zenét rejt az album.

megjelenés:
2006
kiadó:
szerzői kiadás
pontszám:
  8 /10

Szerinted hány pont?
( 0 Szavazat )

Az Abed idei EP-jét juttatta el hozzánk, melyen négy dal található. Stílusilag talán a progresszív death kifejezés áll hozzájuk a legközelebb, bár ez sem túlzottan sejteti mit művelnek a srácok. Inkább valami experimentális, dallamokat és hörgést egyaránt tartalmazó, okosan felépített dalfüzérnek mondanám az Abed zenéjét, melyben még néhol érezni a tapasztalatlanságot olyan téren, hogy olykor többet akarnak belezsúfolni egy nótába, amennyit az talán még elbírna, de igazából túl sok kifogásolnivalóm nincs velük kapcsolatban, sőt.

A négy dalban iszonyatosan sok dolog történik, valahogy mégis bele tudtak csempészni olyasfajta megjegyezhetőséget, amitől már másodszorra otthonosnak érezni a témákat. Néha tényleg csupán valami komplex death mindez, máskor finom, jazzbe hajló témákat hoznak, aztán inkább a progresszív világukba vezetnek be óvatosan. Az első dalban még hegedűt és csellót is hallhatunk.

A csapat 2001-ben alakult, otthon olyan 3-500 embert mozgatnak meg saját koncerteken. A csapatban külön felelőse van a dallamos éneknek és a hörgésnek. A következő lépés nyilván egy nagylemez megjelentetése lesz, amit kíváncsian várok, és bizony nem lenne rossz egy Orphaned Land/Abed koncert idehaza (persze, ez egyenlő a lehetetlennel, tudom).

Nyitott gondolkodású, illetve inkább ízlésvilágú érdeklődőknek pedig ajánlom a lenti linkeket, izgalmas foltja az Abed a zenei életnek, bár talán a fokozott komplexitás miatt kevesebben fogadják be őket, mint azt megérdemelnék.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Nickelback - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. november 8.

 

Perfect Symmetry - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Helstar - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Motörhead - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Muse - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 15.

 

Wendigo - Budapest, Petőfi Csarnok, 2008. október 31.