Shock!

június 18.
kedd
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés
Shockmagazin

Abaddon Incarnate: Nadir

Hűha. Ez aztán az agy-gyalu! 24 trackes írországi death/grind. Szerencsére abból a fajtából, aminek van húzása is. Nem is kicsi. A gitárokat mélyebbre hangolták, tehát ha a death-et értékelem benne, akkor inkább a Morbid Angel-féle reszelés a mérvadó. Súlyos...

megjelenés:
2002
kiadó:
Sentinel
pontszám:
  8 /10

Szerinted hány pont?
( 0 Szavazat )

Mázli, hogy a dalok nem mennek át eszetlen cséplésbe, blastbeat-hegyekbe, sőt. A dobos elég karakteresen üti a cuccát, hmm. Mindenhol akad olyan rész, amibe bele lehet kapaszkodni, középtempó, döngölés akár. Szóval itt megdőlt az az elmélet, hogy színtiszta grind zenét hallunk. A gyors részeknél sem esik szét a zene, profi produkció, kíváncsi lennék koncerten ebből mi jön át.

Ha jól hallom, két vokalista van a csapatban, egyikük mélyebben hörög, a másik inkább károg, na utóbbi kicsit mókás, az inkább sima vérhányás. Maradnék a mélyebb hangoknál, ha lehet. Meglepett, hogy csak hárman (legalábbis a frissebb képeken, úgy tűnik korábban négyen voltak) zenélnek a formációban, iszonyat sűrű az egész cucc, bár ez a remek stúdiós munkának is köszönhető persze. Na meg persze a Nasum-os Miesko produceri munkájának.

Az egész lemez egy korrekt arcul-csapás, bár néha úgy éreztem fél óra bőven elég lett volna, 43 perc már túlzás ebből a típusú zúzásból, noha természetesen a dalok hosszúságát nem viszik túlzásba. Bár a fogós riffek feledtetik a hosszúságot. Korrekt pörölycsapás-nóták és ahogy már említettem a húzós témáik is nagyon ott vannak! Olykor egy-egy eltévedt gitárszólót is megfigyelhetünk, nos, nem ezek miatt jó a lemez!

Nem mondom, hogy nem hallottam még hasonló zenét, ennek ellenére minden jóérzésű brutáliabarát bátran beszerezheti a CD-t, csalódás kizárva!

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Volbeat - Budapest, PeCsa Music Hall, 2013. június 18.

 

Magma Rise - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

Helloween - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Orphaned Land - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.

 

Winger - Budapest, A38, 2009. december 9.

 

Wendigo - Budapest, Rocktogon, 2007. április 29.