Shock!

október 29.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

A Losing Season: To Whom It May Concern

A vicces címet viselő EP egy vadonatúj csapat első bemutatkozása: az A Losing Season ugyan 2000-ben alakult, de 2006-ig nem igazán mutatták meg magukat a közönségnek. A csapatban más zenekarokban is megforduló arcok játszanak, többek között Medve Balázs énekel itt, akit a NeverLANDből lehet ismerni.

megjelenés:
2007
kiadó:
szerzői kiadás
pontszám:
7,5 /10

Szerinted hány pont?
( 0 Szavazat )

Azért tartom fontosnak pont őt megemlíteni, mert amíg az anyazenekarával sosem sikerült megbarátkoznom (valamiért mindig félkésznek éreztem az ottani dalokat), itt valahogy rögtön passzol a hangja, stílusa, dallamvilága a csapat stílusához. Mintha megtalálta volna a helyét.

A zene jelzői között a death és a progresszív jelző is felbukkan, szóval meglehetősen eklektikusnak tűnhet az összkép – és tulajdonképpen ez tényleg így is van. Nem is igazán lehet mihez hasonlítani, igazából van benne minden: dallamosabb death, még némi óvatos metalcore hatás is (bár szerencsére nem az, amitől már herótja van mindenkinek), mindehhez két vokalista is hozzáteszi a magáét: Balázson kívül Bokodi Bálint is elhörgi a magáét. A két vokalista jól kiegészíti egymást, találtak egy olyasfajta egyensúlyt, amit relatíve ritkán csípnek el zenekarok. A zene nem csak dinamikus, de fogós is, egy-két helyen érezni még olyan részeket, amiket lehetne gördülékenyebbé tenni, de valójában elmondható, hogy rendben van a zene, és végre, végre, emlékezetesek és jók a refrének is. Köszi. Viszont arra a jövőben erősen rá kell gyúrni, hogy ne legyenek az énektémák egyformák. Ahogy hallom, Balázs hajlamos erre (a NeverLAND óta).

A cd-n négy dal hallható első bemutatkozásként több, mint megfelelő, kifejezetten tetszik az A Losing Season világa, főleg, hogy nem ragadtak le egyfajta stílusnál, hanem a meglévőket kevergetik valami fura formába (de legközelebb kevésbé mechanikus dobokat kéretik rögzíteni). Tény, hogy ezt a stíluskavalkádot helyenként még szűrni, finomítani kell, de az irány több, mint jó. Érdemes odafigyelni rájuk, remélem majd elcsípem őket koncerten is valahol.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

Rise Against - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Sodom - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.

 

Wisdom - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Wendigo - Budapest, Petőfi Csarnok, 2008. október 31.

 

Wendigo - Budapest, Vörös Yuk, 2007. február 24.

 

Watch My Dying - Budapest, Kultiplex, 2007. július 11.