Shock!

április 19.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Sabaton: négy tag is távozott a zenekarból

Ahogy azt már néhány nappal ezelőtt mi is rebesgettük, valóban földrengésszerű változások álltak be a svéd Sabaton háza táján, mégpedig alig néhány héttel az új album megjelenése előtt. A zenekarban a régi tagságból kizárólag Joakim Brodén énekes és Pär Sundström maradt, új társaik kiléte még nem ismert.

Mindez azt is maga után vonja, hogy Oskar Montelius és Rikard Sundén gitárosok, Daniel Mulback dobos és Daniel Mÿhr dobos innentől fogva nem tagjai a zenekarnak, azt azonban még nem hozták nyilvánosságra, ki játszik majd a turnén a két megmaradt tag oldalán – így az augusztusi FEZEN fesztiválon is…

„Tizennyolc évesen egyszerű megalapítani egy zenekart, tizenkét éven át egyben tartani azonban már keményebb, és most eljutottunk ahhoz a kereszteződéshez, ahonnan már külön kell továbbmennünk”, áll a Sabaton nyilatkozatában. „Pär Sundström és Joakim Brodén folytatják a csatát a színpadon, további győzelmek felé vezetve a Sabaton lobogóját. Örökké kapocs köt majd össze bennünket, hiszen tizenkét évnyi barátságról és turnézásról van szó. Mind hosszú és tartalmas életet kívánunk egymásnak a családjainkkal, más projektjeinkkel és zenei karrierünkkel. Mind a hatunk előtt diadalmas, győzedelmes saját jövő áll.”

A Sabaton május 25-én megjelenő új albumát, a Carolus Rexet svédül és angolul is rögzítette a banda. Az anyagnak természetesen megjelenik egy olyan speciális kiadása is, amelyben mindkét verzió helyet kap majd. A lemez a Svéd Birodalom 1561 és 1721 közötti történelmével foglalkozik, és a banda dalok témájához illően döntött úgy, hogy anyanyelvén is rögzíti az albumot. A svéd alapkiadás természetesen az utóbbi lesz, míg Európa többi részén az angol nyelvű változatot teríti majd a Nuclear Blast, méghozzá eltérő borítókkal, de hozzáférhetővé tesznek egy olyan kiadást is, amelyben mindkét diszk helyet kap. Ha mindez még nem lenne elég, a csapat a Rammstein Feuer Frei című dalát is rögzítette nyilvánvalóan németül, de egyelőre még nem tudni, ez hol és mikor lesz majd hozzáférhető.

A két változat dallistája az alábbi:

Angol verzió
01. Dominium Maris Baltici
02. The Lion From the North
03. Gott Mit Uns
04. A Lifetime of War
05. 1 6 4 8
06. The Carolean's Prayer
07. Carolus Rex
08. Killing Ground
09. Poltava
10. Long Live the King
11. Ruina Imperii

Svéd verzió
01. Dominium Maris Baltici
02. Lejonet från Norden
03. Gott Mit Uns
04. En Livstid i Krig
05. 1 6 4 8
06. Karolinens bön
07. Carolus Rex
08. Ett Slag Färgat Rött
09. Poltava
10. Konungens Likfärd
11. Ruina Imperii

A lemez producere egyébként Peter Tägtgren volt, aki vendéghörög is az egyik új dalban, és úgy vélekedik: a Carolus Rex új mércét állít majd fel azt illetően, hogyan kell szólnia egy heavy metal albumnak a 21. században. A Sabaton a munkálatok közben karrierje során első ízben dolgozott külső szakértővel a szövegek terén: egy ismert svéd történészt, Bengt Liljegrent kérték fel segítőnek.

A Sabaton is fellép az augusztus 2-4. között megrendezésre kerülő FEZEN fesztiválon, ahol rajtuk kívül a Machine Head, a Kreator, a Testament, a Sepultura és a Korpiklaani is tiszteletét teszi.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Nickelback - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. november 8.

 

Orphaned Land - Budapest, Club 202, 2013. október 4.

 

Motörhead - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Whitesnake - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. július 13.

 

Riverside - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 6.

 

Thaurorod - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.