Shock!

április 23.
kedd
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Periphery: John Petrucci is szólózik egyet a kettes albumon

Július 3-án jelenik meg a Sumerian Records gondozásában a marylandi Periphery második nagylemeze, amelyen John Petrucci, a Dream Theater gitárosa is felbukkan majd egy szóló erejéig. Az album címe egyelőre nem ismert.

A Periphery rendhagyó módon tette közzé új anyagának megjelenési dátumát: egy egész oldalas hirdetéssel a Revolver magazinban. Az album címét vagy dallistáját egyelőre nem hozták nyilvánosságra, az azonban már biztos, hogy John Petrucci vendégeskedik majd az albumon. A zenekar az idei év elején egy teljes európai turnét bonyolított le a Dream Theater vendégeként, amelynek keretében Budapestre is eljutottak.

„Petrucci az oka annak, hogy héthúros gitárt használok", mondta egy tavalyi interjúban Misha Mansoor gitáros (a képen). „Rá akartam hasonlítani, amikor elkezdtem komolyan venni a gitározást. Az összes dalt megtanultam a Scenes From A Memory lemezről, és borzalmasan játszottam őket, de nagyon inspirált a dolog, és rengeteget épültem belőle. De baromira John Petrucci akartam lenni. Nem hasonlítani szerettem volna rá, hanem John Petruccivá válni. Azt hittem, hogy ha megtanulom az összes dalát és szólóját, bejutok a fejébe, és rájövök, hogyan írta meg azokat a fantasztikus részeket, illetve megértem, miként válhatok jobb zenésszé. Aztán túlléptem ezen, amikor rádöbbentem, hogy egyszerűen nincs meg ehhez a technikai felkészültségem, de a dolog így is hatalmas benyomást tett rám, méghozzá több szempontból is: a szólózási felfogása, a hangszerelés, a dalszerzés, a riffelés... Nagyon kiegyensúlyozott játékos, aki óriási hatással volt rám."

A Periphery februárban Passenger címmel kihozott egy iTunes single-t, amely Mansoor Haunted Shores nevű csapatától ered, az azonos című dal részben átgyúrt változata. Ebből a bandából érkezett a zenekarba tavaly Mark Holcomb gitáros is.

A Periphery október 23-án ismét Budapesten koncertezik a Between The Buried And Me és a The Safety Fire társaságában.

 

Hozzászólások 

 
#2 neal and jack and me 2012-05-15 23:56
kimondottan jó a periphery lemeze, de csak ének nélkül. énekkel elviselhetetlen .
Idézet
 
 
+3 #1 Brock Samson 2012-05-15 17:52
Eleg meno mostanaban fikazni a djentet, de nekem a Periphery elso albuma egeszen tetszett.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Devin Townsend Project - Budapest, Barba Negra Music Club, 2015. március 12.

 

Alter Bridge - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Overkill - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Orphaned Land - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.

 

ZZ Top - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2009. október 15.

 

Whitesnake Tribute Band - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. május 4.