Shock!

április 25.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Geoff Tate: „A rock javarészt halott"

A rock halott, a dzsi-dzsi gitározás idiótaság, és lehetőleg mindenki olvassza be az új hatásokat a zenéjébe, mert másképpen ma már nem lehet életben maradni – nagyjából így lehetne summázni a Queensryche frontember Geoff Tate egyik friss interjújának lényegét.

Geoff Tate többször is fülhallgatós zenének nevezte a Queensryche új lemezét, a Dedicated To Chaost. „Az emberek ma már így hallgatnak zenét: folyamatosan a fülükben van az iPodjuk és a telefonjuk, és egész nap szól rajtuk a zene", magyarázta az énekes a Classic Rock magazinnak. „Nekem nem hiányoznak azok az idők, amikor az emberek leültek, és végighallgatták a bakeliteket. Nem vagyok egy múltat visszasíró figura, szeretem azt a kort, amelyikben élünk. Minden nap akad valami újdonság, ami elcsavarja a fejedet. Mindig is nyitott voltam az új ötletekre, technológiákra, művészetekre, irodalomra, filmekre. Ha nem tartod a lépést a korral, ellustul az agyad."

Arra a kérdésre, hogy a rockrajongók képesek-e megemészteni az új Queensryche album modern hatásait, Tate azt mondta: jó lenne, ha képesek lennének. „A rock javarészt halott. Ha az eladásokra nézel, láthatod, hogy a mai idők zenéje nem a rock. Ha pedig a bandák mellett elszalad az idő, mindenkinek új ötletekhez kell nyúlnia. Ha elméletben nézzük, a rockzenében rengeteg hülye elem van: például a teljes dzsi-dzsi-dzsi gitározás, amit akkor játszol, amikor még csak tanulod ezt az egészet... Az ember abban reménykedne, hogy a zenekarok végre túljutnak ezen."

Tate természetesen azzal sem ért egyet, hogy a Queensryche passzolna a progresszív metal skatulyába. „Soha nem akartam beletartozni senki kategóriájába, és nem szeretném, ha bárki valaha is megmondaná nekem, hová passzolok és minek vagyok a része. Ez kizárólag az én ügyem, senki másra nem tartozik. A merev kategóriáknak is régóta vége van. Manapság, amikor már nagyrészt a lemeztársaságoknak is vége van, minden szabály folyamatosan változik, egyszerűen nincs szükség műfajokra, kategorizálásokra, mert a végén úgyis csak az ábécésorrend lesz majd a mérvadó. Az internet szépsége éppen az, hogy olyan formában találjuk ki magunkat, ahogy csak jól esik."

A Dedicated To Chaos a Billboard-lista 70. helyén nyitott, ami a Queensryche rendes soralbumai közül a legrosszabb eredményt jelenti a zenekar története során. Az egykor szebb napokat látott banda a napokban készítette el első új videoklipjét a Get Started című dalra.

 

Hozzászólások 

 
+1 #9 mrataxi 2011-07-26 16:14
tate beállt a sorba a cinderellás forma mögé, már ami az értelmetlen nyilatkozatok adását illeti (hacsak nem valami "médiahekk" a cikk)
Idézet
 
 
+4 #8 Nűnű 2011-07-20 19:55
Muszáj voltam elővenni az 1984-es The Warning című lemezüket, hogy helyreálljon a lelkibékém ekkora sületlen baromságtól.
Idézet
 
 
+4 #7 lambertkoma 2011-07-20 15:47
De nincs képben, istenem. Imádom őket, de már fel kellett volna oszlaniuk 1995-ben. Ez a nyilatkozat meg aztán nagyon nem volt okos dolog. Pont a dzsidzsit kedvelők járnak a kibaszott koncertjeikre, veszik meg a szarabbnál szarabb lemezeiket (Hear-Dedicated)
Idézet
 
 
+4 #6 kamikaze 2011-07-20 10:16
Szerintem Tate összekeveri a lemezipar válságát a saját, relatíve sikertelenségük kel. Másrészt valószínűleg erős motivációhiánya lehet. Ha körülnézne a színtéren, láthatja, hogy "ezrével" nyomulnak az újabb- és újabb bandák, a koncertek látogatottsága összeségében nem csökken. Annyi igazsága talán lehet, csak ezt nem veszi észre, hogy egyszerűen "túltermelés van a zenei piacon", sokkal nehezebb érvényesülni, mint akár még néhány éve is. Ezt összekeverni általánosságban a rockzene halálával hülyeség.
Idézet
 
 
+4 #5 suizidium 2011-07-19 15:19
ez tiszta hülye. vagy narkózik, vagy letette azt, de h nem önmaga az zicher:-)
Idézet
 
 
+5 #4 SDMF 2011-07-19 10:15
Azt a dumát nyomatja mint Halford a Fight után amikor átment homo-rockba,.Majd kitisztul az agya, de akkor lehet már késő lesz.
Idézet
 
 
+4 #3 N,yem Ateh Patet 2011-07-19 09:51
oszoljanak fel a f.......ba akkor ha halott a rock
Idézet
 
 
+4 #2 Robi 2011-07-19 09:39
Basszus óriási kedvenceim, de ilyen szar új albummal és ilyen faszságokat tartalmazó interjúval. Kapj már a fejedhez ember!
Soha nem volt még ennyi jó banda mint most a fiatalok között, és a nagy öregek is nyomulnak. Dzsi-dzsi-dzsi gitár hát baszki ember miről beszélsz?
Hatalmas csalódás!!!!!
Idézet
 
 
+8 #1 dokk 2011-07-19 09:24
Nekem inkabb a Queensryche tunik halottnak nem a rock ... ....
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

King 810 - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

Red Dragon Cartel - Budapest, A38, 2014. május 5.

 

Perfect Symmetry - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Volbeat - Budapest, PeCsa Music Hall, 2013. június 18.

 

Riverside - Budapest, A38, 2013. május 23.

 

Depeche Mode - Budapest, Puskás Ferenc Stadion, 2013. május 21.