Shock!

április 16.
kedd
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Boldog voltam, mikor végre befejeződtek a '80-as évek"

Hiába arattak akkoriban többmilliós sikereket, John Norum, a Europe gitárosa ma is rossz szívvel emlékszik vissza a '80-as évekre és a hajmetal-érára. Norum egy friss interjúban ismét elmondta, mennyire nem tudott azonosulni a korszak szellemével.

„Most éljük a legjobb időket a zenekarral", magyarázta Norum a francia Rock One-nak. „Remekül kijövünk egymással, élvezzük a lemezkészítéssel töltött nagyszerű időt, a turnézást, a koncerteket. Ha más korszakot kellene választanom, a Start From The Dark érát mondanám, amikor elkezdtük ezt az egész újjáalakulást. A '80-as évek viszont a lehető legrosszabb időszak volt, egyszerűen szörnyű. A teljes image-dolog rémisztő volt – igazi tinédzserkedvenc, rágógumi zenekarrá váltunk, amihez a világon semmi közöm nem volt. Eleve a '80-as évek zenéjéért sem rajongok tőlságosan, talán egy-két zenekart hallgatok abból az időszakból... Amikor befejeződött az évtized és elkezdődtek a '90-es évek, boldog voltam: eltűnt a Poison, a Cinderella, a Warrant... Ennek az egésznek annyi lett, én pedig végre fellélegezhettem. A produkciós munka gyenge volt, a lemezek rosszul szóltak, a dalok nyálasak lettek. Pár jó dolog persze akadt, például a Guns N' Roses, akiknek az első lemezük ma is klasszikus, és tényleg nagyon jó. Aztán a Van Halen és az AC/DC is jó albumokat csinált a '80-as években, de ők másban utaztak, sosem tartoztak a glam rock vonalhoz. Egyénibb, jobb muzsikusok voltak."

Norum annak idején, a legnagyobb sikerkorszak kellős közepén is a fenti image-vonatkozások miatt szállt ki a Europe-ból, és erről néhány évvel ezelőtt nekünk is részletesen mesélt.

A Europe új lemeze, az április végén kiadott Bag Of Bones Svédországban a listák második helyén kezdett.

 

Hozzászólások 

 
+5 #4 Palinkas Vince 2012-05-15 19:49
LOL
Senki ne vegye a szívére, John szokott hülyeségeket beszélni, ld. azon Europe lemezekről megfogalmazott véleményét, amelyeken nem játszott.
Mondjuk a Back on the streets klipen is egy """pózőr""" bandát látni, szóval nem tudom mi a baja :))))
Idézet
 
 
+4 #3 Joel Simoni 2012-05-15 19:35
Csípem én a Poisont a Warrantot, meg a többi hasonszőrű bandát is, de a '80-as évekből a Winger, Cinderella, Lillian Axe, Extreme egy külön kategória nálam.

A Winger lesajnálását főleg Lars Ulrich-nak köszönhetjük, aki kipécézte magának Kip-et, ahogy azt a Nothing Else Matters klipje meg is örökített. Máig nem értem, mi a f.sz baja volt...
Idézet
 
 
+5 #2 Equinox 2012-05-15 19:26
Idézet - Joel Simoni:
Azért a Cinderellát nem kéne egy kalap alá venni a Poison és Warrant zenekarokkal kedves John....

egyetértek. Sőt a nagyon divatos bandák is alkottak jót. Pl az akkoriban erősen lesajnált Winger
Idézet
 
 
+5 #1 Joel Simoni 2012-05-15 19:24
Azért a Cinderellát nem kéne egy kalap alá venni a Poison és Warrant zenekarokkal kedves John....
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Red Dragon Cartel - Budapest, A38, 2014. május 5.

 

Cloudscape - Budapest, A38, 2014. március 13.

 

Paul Gilbert - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 29.

 

ZZ Top - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2009. október 15.

 

Watch My Dying - Budapest, Kultiplex, 2005. november 12.

 

Wackor - Budapest, Petőfi Csarnok, 2008. október 31.