Shock!

május 27.
hétfő
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Biztos vagyok benne, hogy az ülőgarnitúra végül Kerrynél kötött ki”

0709slayer2Mint arról már azon frissiben beszámoltunk, különleges ajándékot adott a Hegyalja Fesztiválon a Slayer tagjainak a zenekar egyik fanatikus hazai rajongója. A tiszavasvári illetőségű Obsitos Attila (nem mellesleg a Shock! rendszeres olvasója és a szerkesztőség jó ismerőse is egyben) nem csak egy teljes Slayer mintás ülőgarnitúrát készített a bandának, de a Reign In Blood borítójáról ismert trónszék négy kicsinyített másával is megajándékozta Kerry Kingéket.

Attila több mint huszonöt éve rajong fanatikusan a zenekarért. „1986-ban, amikor még nagy kuriózumnak számított a videólejátszó, egy barátom kapott valahonnan öt-hat kazettát. Az egyiken a Combat Tourról voltak felvételek, és a szalag pont a Slayernél állt. Korábban nem ismertem őket, csak pletykaszinten hallottam róluk, de amint elindult a film, egyből lehasaltam. Már abban az évben beszereztem tőlük a Reign In Bloodot, és azóta is ez tőlük a kedvencem, illetve a mesterhármas: a Reign, a South Of Heaven és a Seasons In The Abyss. Körülbelül abban a pillanatban megfogant bennem az elhatározás, hogy készítek nekik egy kis meglepetést, amikor a szervezők február 7-én bejelentették, hogy a Slayer ismét fellép a Hegyalján", árulja el kérdésünkre a kárpitosként dolgozó metal fanatikus, aki először az 1986-os mestermű frontborítóját díszítő kis trónszékeket készítette el fenyőfából. Attila négy hónap alatt heti mintegy nyolc-tíz munkaórát szánt az alkotások végső formába öntésére, majd miután ezek elkészültek, egy speciális Slayer ülőgarnitúrát is csinált a csapatnak a fesztiválra. „Ez kicsit bonyolultabbnak bizonyult, mert nem rendelkeztem konkrét információkkal arról, mekkora lesz az öltözőjük", mondja Attila, aki végül hosszas tervezgetés után választotta ki, pontosan milyen, a Slayerhez kapcsolódó minták kerüljenek a kanapéra és a fotelre.

0709slayer3

A szervezők készségesen segítettek Attilának az ajándék célba juttatásában, így a zenekart június 26-án már az egyedi bútorok várták a tokaji öltözőkonténerben, és a buli előtt a trónszékeket is átadhatta nekik. A csapat természetesen nagyon meglepődött. „Tom Arayánál csapódott le a legjobban a dolog, ő perceken keresztül forgatta, nézegette és dicsérte a trónszéket, kérdezgette, valóban én készítettem-e ezeket, meg persze, hogy honnan a fenéből támadt ez az ötletem. Eszméletlen érzés volt! A bútornál pedig főleg Kerry King és Paul Bostaph nézett nagyot: ott álltam az öltözőjük mellett, és láttam, hogy forgatják, tologatják, beleülnek, és ülve is tanulmányozzák rajta a mintákat."

A Slayer turnémenedzsere a jó hangulatú, baráti találkozó után Kerry King egyik pólóját is odaadta Attilának, aki emellett dobverőt és pengetőket is kapott a csapattól. „Miután mondtam, hogy nyugodtan elvihetik a bútort is, Kerry leakasztotta egy másik pólóját is, és kihozta nekem. Nem is gondolták, hogy elvihetik, azt hitték, ez csak az öltöző egyik darabja. És tényleg el is vitték egyébként, mert pár óra múlva, a koncert után már ott láttam a bútorokat a színpadon, ahogy pakolják be a cuccaikkal együtt a kamionba. Utána pár óra múlva pedig már Kerry Instagramján láttam viszont a fotókat a kanapéról, sőt, a felesége is üzent nekem. Neki is nagyon tetszett a garnitúra, ami biztos vagyok benne, hogy végül Kerrynél kötött ki."

0709slayer3

Attila a relikviák mellett kapott a bandától egy passt is, amely ingyen bejutást biztosít számára a Slayer teljes aktuális európai turnéjára, és a hegyaljás koncertet is különleges helyről nézhette végig. „A színpad mögötti részen figyelhettem, hogyan készülnek, és a zenekari árokból figyelemmel kísért első három-négy dalt leszámítva innen néztem végig a koncertet is. Érdekes volt megfigyelni, amint ráadják Kingre a feljárón azt a hatalmas láncot, meg ahogy rázta utána, hogy lássa, jól fog-e lötyögni. Látszott amúgy, hogy van bennük egy kis drukk a koncert előtt."

A banda rajongója természetesen a koncertet is nagyon élvezte, bár onnan két pótolhatatlan ember is hiányzott. „Jeff halála mélyen letaglózott, napokig nem tértem magamhoz utána. Neki speciálisan is gyűjtögettem különböző második világháborús ereklyéket, amelyek a mai napig a birtokomban vannak, illetve egy első világháborús porosz sisakot is levadásztam neki. Nagyon szerettem volna neki átadni ezeket, de ez már sajnos sosem fog összejönni. Dave Lombardo távozását is nagyon sajnálom, őt még majd megpróbálom becserkészni a zenekarával. Számomra természetesen ők négyen jelentik az igazi Slayert, de mi, rajongók nem szólhatunk bele a döntéseikbe, hanem el kell fogadnunk ezeket, és úgy kell szeretnünk őket, ahogy kiállnak a színpadra. Én biztosan ott leszek a következő magyarországi koncertjükön is."

 

Hozzászólások 

 
+5 #6 Galambos János 2013-11-03 18:35
Nem találok szavakat! Araya arca :D Látszik rajtuk hogy szivből örültek neki,teljesen le lehettek döbbenve.Minden elismerésem.
Idézet
 
 
+9 #5 maradonnna 2013-07-12 00:08
minden tiszteletem Attila!
Idézet
 
 
+11 #4 Abracadabra 2013-07-10 18:15
Ezek az igazi szívből jövő jó dolgok! :-)
Idézet
 
 
+12 #3 Takács Attila 2013-07-10 17:10
Ez igen! Egy igazi rajongó sok kitartással! Így ismeretlenül is minden jót Neked Attila!
Idézet
 
 
+24 #2 FJL 2013-07-09 18:09
Ő a mi büszkeségünk! :)) Attila egy rendkívül jószívű srác és egy vérbeli rajongó, irigylem a kitartását! Csak így tovább barátom! \m/
Idézet
 
 
+20 #1 Norbi 2013-07-09 11:20
Ez komoly:)Tök jó:)
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Queensryche - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Riverside - Budapest, A38, 2013. május 23.

 

K3 - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

30 Seconds To Mars - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 13.

 

Whitesnake Tribute Band - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. május 4.

 

Watch My Dying - Budapest, Kultiplex, 2007. július 11.