Shock!

április 13.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Six Feet Under: Ice-T és a death metal

Six Feet UnderMit sem vesztett brutalitásából az amerikai death metal egyik legdurvább képviselője, a Six Feet Under. Új lemezükkel alaposan kimossák a punnyadt agyakat. A True Carnage-on két vendégzenész is szerepel, Ice-T és Karyn Crisis, akik nemhogy finomítanák az összhatást, hanem még horzsolóbbá tették azt. A csapat basszusgitárosa, a tőmondatokban válaszoló Terry Buttler volt a vonal másik végén, hogy meséljen a lemez körüli dolgokról.
Egyelőre csak egy 3 számos promót hallottam még, miért nem az egész lemezt küldte szét a kiadó?

Azt hiszem, csak annyi van az egész mögött, hogy a Metal Blade nem akarta, hogy az Interneten felbukkanjon az egész lemez.

Mesélnél néhány szót az egész lemezről?

Persze! Az a három dal elég jó kis ízelítő az albumról, ami nagyon sötétre és súlyosra sikerült, a gyors dalok pedig meglehetősen brutálisak is. Viszont van rajta néhány lassabb, nyomasztó darab, és akad olyan, ami jó húzós, amire a srácok majd be tudnak indulni. Mindenki talál ezen a lemezen a kedvére való dolgot.

Hogy került a képbe Ice-T?

Ice-T a One Bullet Left c. számban szerepel, ő írta a szövegét is, nagyon érdekelte az az egész dal. Chris (Chris Barnes - vokalista) elrepült New Yorkba a producerrel, hogy ezt az egész Ice-T dolgot elrendezzék, mikor visszajöttek nagyon elégedettek voltak mindennel.

Élveztétek a vele való munkát?

Igen! Én ugyan nem tudtam beszélni és találkozni vele, csak Chrisnek volt erre lehetősége, de azt mondta, hogy tök jó fej.

Mit gondolsz, nem rémülnek meg a rajongóitok Ice-T nevétől?

Remélhetőleg megértik majd, hogy ez csak egy alkalomra szóló dal, nem valami olyan új dolog, amit a jövőben szeretnénk csinálni. Ice-T egy igazi kemény utcai arc, és úgy gondoltuk, hogy a dalszövegei stílusa jól vegyíthető Chrisével.Ice-T és Chris Barnes

És Karyn Crisist miképp invitáltátok meg?

Találkoztunk vele néhányszor, Chris nagy rajongója a csapatának - egyébként én is szeretem a Crisist - és egész egyszerűen megkérdezte, hogy nem lenne-e kedve egy számban énekelni, Karyn pedig igent mondott. Aztán lejött a stúdióba, megírta a szöveget, és felénekelte Chris-szel amit kellett.

Tudsz valamit az új Crisis lemezről?

Négy dalt hallottam már, marha jók, amúgy meg kiadót keresnek éppen.

Beszéljünk egy kicsit az előző albumról. Milyen volt a fogadtatása a rajongók részéről?

A Graveyard Classicsnek?

Igen.

Igazából az csak egy amolyan időkitöltés volt két saját album között. Van egy rakás dal, amit szoktunk játszogatni, begyakoroltunk, és kitaláltuk, hogy milyen poén lenne ezeket kiadni. Talán még a rajongók is élvezhetnék.

Melyik a kedvenc feldolgozásod róla?

A Holocaust a kedvencem a Savatage-tól.

Azt olvastam, hogy az új album hangzása az eddigi legjobb. Neked is ez a véleményed?

Szerintem is az. A legjobb az eddigiek közül, nagyon súlyos, nagyon horzsoló és egyedi.

Ki volt a producer?

A Six Feet Under és Brian Slagel együtt végezte a produceri munkát, Dave Schiffman pedig keverte.

Érdekelnek a zenén kívüli dolgok, mint a borító, klip, ilyesmi?

Igen, feltétlenül. A borítót amúgy ugyanaz a srác készítette, aki a Maximum Violence-t és a Graveyard Classicsot is. A borító eléggé kifejezi az egész anyagot, a szövegeket, az "éneket" és a zenét, akárcsak a videoklip, ami nagyon erőszakos darab. Valószínűleg a tévében nem is fogják leadni, mert túl durva. Az első cd szérián rajta lesz amúgy.

Szerinted ez egy jó klip?

Szerintem igen, teljesen olyan, mint egy régi olasz zombis horrorfilm.

Szerintem elég gusztustalan...

(nevet) Igen az! (nevet)

A borítófestményen egy kéz van abban az üvegben?

Igen, egy kéz, ami egy hatossal van megbélyegezve.

Szép... Más téma. Európába jöttök valamikor turnézni?

Úgy néz ki, hogy jövő január/februárban fogunk ott turnézni. Szeptemberben Amerikában van egy hatalmas körutunk, de végül egy kis időre megyünk majd Európába is.

Nálunk fogtok játszani?

Remélem!

Más. Tudsz valamit Chuck Schuldinerről?

Annyit tudok, hogy egy újabb sebészeti beavatkozásra vár, és lesz az az aukció, hogy pénzt gyűjtsenek neki. Remélhetőleg fel fog majd épülni.

Milyen terveitek vannak a közeljövőben a Six Feet Underrel?

Most várjuk, hogy kijöjjön a lemez, készen állunk a nagy turnékra, aztán persze jó lenne olyan helyeken játszani, ahol még nem jártunk.

Könnyű volt egyébként megírni ezt a lemezt?

Nem volt túl nehéz, minden nap gyakoroltunk, összejártunk, próbáltunk sokat, igyekeztünk jó dalokat írni, ilyen jó kis jammelős dolgaink is voltak. Minden nap előjött egy halom különböző ötlet, ritmusok, ami még féktelenebbé tette a dalokat.

Ki a kedvenc basszusgitárosod?

A legnagyobb kedvencem Phil Lynott a Thin Lizzyből.

Ő volt rád hatással először?

A legelső nem ő volt, de az ő stílusát szeretem a legjobban bő tíz éve. Elsőként Steve Harris hatott rám. Steve Harris, Geezer Butler, Geddy Lee, mind kitűnő basszusgitárosok.

Melyik volt a legrosszabb zenekar, amelyikkel turnéztatok?

A legrosszabb?! (nevet) Hmm... ezen gondolkodnom kell... annyi volt..., talán a Disturbed.

Miért?

Nem igazán az emberi dolgok, hanem a zene miatt. Nem igazán tetszik a zenéjük. Normálisak, meg minden, de a zenéjük nem jön be.

És a legjobb zenekar?

A legjobb.... a Danzig. Zeneileg eléggé elütnek a death metaltól, de rendkívül jó fejek, kíváncsiak is voltak ránk a turnén amin játszottunk. Zeneileg a legjobb pedig a Nile és a Crytopsy volt.

Te milyen zenéket hallgatsz mostanában?

Elég sokfélét, rengeteg death metalt, de mellette nagyon sok 70-es évekbeli rockzenét, mint a Uriah Heep, régi Scorpions, ilyesmiket. Meg szeretem az In Flamest, a Cultot, a Dying Fetust, szóval sokmindent.

Ezekről az amerikai divatbandákról mi a véleményed?

Személy szerint én nem igazán kedvelem őket. Az egyetlen jó dolog bennük az, olyanokban, mint a Korn, meg talán a Slipknot, hogy valami extrémet akarnak csinálni, ami megnyitja az ajtót olyan zenekarok számára is, mint a Six Feet Under.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Motörhead - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Rise Against - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Whitesnake - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. július 13.

 

After All - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

ZZ Top - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2009. október 15.

 

Watch My Dying - Gödöllő, Trafó, 2003. május 23.