Shock!

november 30.
kedd
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Polly Is Dead: Polly él és jól van

Ez itt a Polly Is Dead Egerből. Kezdődjék a bemutatkozás...

Engem Polonkai Tamásnak hívnak, s én lennék a mi kis zenekarunk vezetője. A Polly Is Deadet 1993 júniusában alapítottam két barátommal, akik már nincsenek a zenekar soraiban. Erre az első időszakra a rengeteg tagcsere volt a legjellemzőbb. 1994-ben és 1995-ben is részt vettünk a tokaji tehetségkutató fesztiválon, ahol már kisebb-nagyobb sikereket értünk el, s egy-két híresebb zenész, akik tanáraink is voltak, elismerően beszéltek rólunk. Legelső felvételünk 1994-ben készült a tokaji táborban, ami egy válogatás-kazettára került, amin a tábor zenekarai szerepeltek. Erről a kazettáról jelent meg az első kritika, ahol a P.I.D.-et már itt is kiemelték a kemény rockzene, balkáni motívumok és dark elemek különös egyvelegeként. Viszont az első hivatalos demó 1996-ban jelent meg, Innocent címmel, amiről Szarka Joseph írt elismerő, pozitív kritikát (MHH '96 dec.) Ezen a demón 6 szám szerepel, nem 8, ahogy a kritikában olvasható. 1997-ben nyerte el a Polly Is Dead a végleges felállását. A tagok: Estefán Géza: dob, Sohajda Péter: szólógitár, Jakab Tamás: basszusgitár, Kiss Barnabás: gitár, Polonkai Tamás: ének. 1997 nyarán vettük fel a második demót, az Oneiromancyt, melyről Lénárd László írt elismerően (MHH '97 okt.) A zenekarról tudni kell, hogy mind a zenét, mind a szöveget én írom, de természetesen a számokat együtt rakjuk össze, s mindenki hozzáteszi a saját kis dolgait. Imádunk próbálni, koncertezni, mindannyian abszolút zenefanatikusok vagyunk! Lételemünk a zene! Többen a zenekarból más projectekben is zenélnek.

Közös nagy kedvencek névsora szinte végtelen, de azért megpróbálom: Tool, Kyuss, Soundgarden, Alice In Chains, Depeche Mode, Primus, Dead Can Dance, Mad Season, Pearl Jam, Tribe After Tribe, Slo Burn, Korn, Three Fish, Life Of Agony, Dream Theater, Karma To Burn, Queensryche, C.O.C., Brad, VoiVod, Spiritual Beggars, Psychotic Waltz, Helmet, Másfél, stb... és természetesen a Bedlam. (King's X, Faith No More, The Gathering) Ezeknek a bandáknak mind fanatikusai, mind tisztelői vagyunk. A tagoknak külön-külön a további kedvencei tényleg a végletekig elmennek (és a végtelenségig) Enyától a Meshuggah-ig!

Honnan jött ez a furcsa zenekarnév?

Semmilyen különleges története nincs a zenekarnévnek, csak egyszerűen mindenkinek megtetszett, mikor az első próbák egyikén valaki felvetette. Tetszett benne, hogy a szépség, ártatlanság (Polly - mint Mária becézett formája) ötvöződik a fájdalommal, és ez jól kifejezi a zenénket is.

Véleményem szerint az Oneiromancy kimagaslóan jól sikerült hazai viszonylatban. Mikorra várható új felvétel tőletek?

Ha minden jól megy, akkor jövőre elkészítjük az első nagylemezt.

Az egri Más klubon kívül vannak még fellépési lehetőségek a városotokban?

Egerben, a Más klubbon kívül máshol nincs lehetőség játszani, maximum a főiskola vagy más iskolák rendezvényein. De a Más klubos koncertek nagyon jók szoktak lenni, szinte mindig telt ház előtt játszottunk.

Mit szerettek legjobban a zenélésben? Fontosnak tartjátok a jó dalszövegeket is?

Nálunk mind a zenének, mind a szövegeknek, énekdallamoknak egyformán óriási jelentősége van, egyik sincs alárendelve a másiknak. A saját gondolatainkat, fájdalmainkat, problémáinkat, örömünket és érzéseinket akarjuk, próbáljuk a dalokkal kifejezni, a tőlünk telhető legjobb módon. Szerintünk az őszinteség a legfontosabb dolog, és az, hogy tudj magadból egy darabot adni másoknak. Így természetesen a szövegek is abszolút személyesek.

S még egy nagyon fontos hír, hogy végre arra is tudtunk pénzt keríteni, hogy felvegyük az első Napok Romjai demót. A Napok Romjaiban a P.I.D.-ből Kiss Barnabás gitározik, én énekelek és basszusgitározom, a dobos srác pedig egy másik egri banda, a My Wounds dobosa. A stílus pedig kb. a Kyuss, Slo Burn + icipici Tool. Érdekesség lesz, hogy a nóta közepén meglelhető egy korai Depeche Mode szám (Pipeline) vezérdallama! A szám címe pedig Pipe-Line lesz! (nevet) Teljes programunk kész van amúgy. Több, mint két éve létezik a project, de anyagi okok miatt csak ezt az egy számot tudjuk felvenni, viszont ezt a lehető legprofibbra akarjuk. Ez a szám is olyan 7-8 perc körüli lesz, ha a gerjedést a végén nem számoljuk! (nevet) Ezt is a Bikiniben vesszük fel.

 

Hozzászólások 

 
+2 #1 sbxslade 2013-11-18 21:04
tudom, hogy ez egy 15 éves interjú, de. sokat hallgattam mostanság és hát rohadtul hiányzik ez a zenekar. polonkai tamásnak egyébként van szerzői oldala, tele régi meg új jóságokkal, mondjuk "gyűjtőknek" https://www.facebook.com/polonkaitom
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

Slipknot - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

King 810 - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

Perfect Symmetry - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Eric Martin - Budapest, PeCsa Music Café, 2013. március 9.

 

Roger Waters - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 22.

 

Overkill - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.