Shock!

február 02.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Omega Diatribe: „Szerintem kihoztuk a maximumot az anyagból”

Tavaly tavasszal jelentette meg Trinity nagylemezét az Omega Diatribe. A lépésben rejlett némi kockázat, hiszen a zenekarban új frontember debütált az albumon Lucsányi Milán személyében, ám ennyi idő távlatából egyértelmű: a váltás sikeres volt. A zenekar új videóját a Barba Negrában forgatták az album címadó szerzeményéhez, amelyet most a Shock!-on nézhetsz meg először – és ha már így alakult, Hájer Gergő gitáros egy miniinterjú keretében aktuális kérdéseinkre is válaszolt.

0401od1

Egy éve jelent meg a Trinity lemez. Ennyi idő távlatából mit gondolsz róla, változtatnál-e bármin?

Bő egy év távlatából azért már elég kritikus szemmel szoktam hallgatni a lemezeinket, de meglepő módon még mindig roppant elégedett vagyok a Trinity végeredményével. Természetesen vannak apróbb dolgok, amiket most már másképp csinálnék, de ezek elenyésző dolgok ahhoz képest, hogy az előző lemezeken mit változtattam volna egy év távlatában. Remek összhang keletkezett Tue Madsennel, így szerintem kihoztuk a maximumot az anyagból! Az, hogy ráadásul az év stúdióprodukciója díjat is bezsebeltük vele a Hangsúly Zenei Díjon, hihetetlen öröm és elismerés számunkra. Tue kérte, hogy adjam át üdvözletét a magyar szakmának és közönségnek!

Egy év tapasztalatai alapján hogyan fogadta a közönség a zenekar új felállását? Milyenek a tapasztalatok emberileg és zeneileg, mennyire értetek össze az azóta eltelt időben?

Szerencsére olajozottan ment a frontember-váltás, mind a zenekar, mind pedig a közönség tekintetében. Milán hamar eloszlatta azokat a kételyeket, amelyek még akkor voltak relevánsak, míg nem látták az emberek a színpadon az Omega Diatribe-bal. Onnantól kezdve egyértelmű volt a progresszió mindenki számára. Ez úton is köszönjük nektek, hogy a zenekar mellett álltok és támogattok minket! Ez nagyon fontos nekünk!

Mi volt a legemlékezetesebb turnéélmény a Trinityhez kapcsolt koncertekről?

A tizenegy napos Európa-turné mindenképp az eddigi legmeghatározóbb élmény volt a zenekar fennállása alatt. Rengeteg pozitív és negatív dolgot éltünk meg a túra alatt, számos új barátságra tettünk szert, és nem utolsósorban óriási tapasztalattal és rutinnal tértünk haza. Emellett rengeteg jó bulit nyomtuk az utóbbi egy évben. Volt, ahol tíz embernek játszottunk, máshol ezernek, de kétségtelenül a legaktívabb egy évet tudhatjuk magunk mögött. Az idei pedig még sűrűbbnek ígérkezik...

Mi a következő lépés az Omega Diatribe számára?

A nyarunk hálistennek elég terebélyesre sikeredett. Olyan fesztiváloktól kaptunk meghívást, ahol az utóbbi öt évben folyamatosan zárt ajtókba botlottunk. Lesz jó pár külföldi fesztiválunk is idén, és a rockzenei szempontból legfontosabb hazai fesztiválokon is ott leszünk. Emellett szervezés alatt van az őszi turnénk is, ahol olyan európai országokba próbálunk eljutni, ahol eddig még nem játszottunk, vagy csak ritkán. Hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem készül az új lemez, hiszen a felét már instrumentálisan, pre-production gyanánt összeraktuk. Vannak már elképzeléseink, hogy mikor szeretnénk kijönni az új anyaggal, de erről majd később... Idén biztos nem! (mosolyog)

Mi a helyzet az Audionerve projekteddel? Valahogy mégsem látszik beindulni a koncertezés...

Na igen... A fentebb említett elfoglaltságaim végett egyszerűen képtelenség volt beindítani egy másik gépezetet, ami aktívan működik, bármennyire is szerették volna az emberek, és szerettük volna mi is. Van egy minőségi elvárásom magam felé, amit úgy éreztem, hogy nem tudok teljesíteni a két formációval párhuzamosan úgy, hogy közben a magánéletem is a helyén maradjon. Viszonylag sokat vesz ki belőlem az Omega Diatribe, amit abszolút nem sajnálok, hiszen egy hatalmas szelete életem tortájának, de rá kellett jönnöm, hogy hosszú távon semennyire nem kifizetődő, ha túlvállalom magam. Azért megijedni nem kell, hiszen lassan, komótosan készülget a kettes Audionerve-lemez is, olyannyira, hogy egy új, klipes dal készen áll egy júliusi premierre!

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Jeff Loomis - Budapest, Dürer Kert, 2012. november 11.

 

Motörhead - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Destruction - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Paul Gilbert - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 29.

 

Pain of Salvation - Budapest, A38, 2010. október 24.

 

Wendigo - Budapest, Kultiplex, 2006. október 14.